Kacsa

Narancsos kacsamell rukkola salátával

2013.12.21 10:19
Hozzávalók: 3 db narancs 2 db kacsamell só bors 1 cs rukkola Elkészítése: A mellek bőrös oldalát keresztben bevagdaljuk, és serpenyőben, erős lángon 5 percig sütjük, majd 2 percig a másik, lapos oldalát - és lehetőség szerint a rövid oldalakat is. Ezután a húsokat sózás, borsozás után bekenjük...

Pácolt kacsamell zellertatárral

2013.12.21 10:00
Hozzávalók 1 db kacsamell 1 szelet füstölt császárszalonna 1 db zellergumó (nagy) 30 ml mogyoró olaj 60 ml teriyaki szósz 1 evőkanál szárnyas fűszrvarázs 1000 ml tej 40 ml brandy 8 szem mustármag 1 evőkanál szójaszósz 2 db fürj tojás 1 evőkanál barnacukor 4 szem ...

Pecsenyekacsa cherry-s szóssza

2013.12.21 10:16
Hozzávalók: 1 egész kacsa 2 dl vörös bor 1 üveg meggybefőtt 1 kk szójaszósz 1 citrom 1 kevés gyömbér 1 narancs 3 ek kukoricakeményítő Elkészítése: A kacsát megtisztítjuk , majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Fél órát hagyjuk így állni, majd Miele sütőben az automatikus programon (kacsa)...

Pikáns kacsasült

2013.12.21 11:45
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 20 dkg cérnametélt, 1 tojás, maréknyi aszalt szilva, 1 pohár vörösbor. 2 evőkanál narancsszörp, kis üveg (fél liter) meggybefőtt, kis üveg (fél liter) csalamádé, 10 dkg gomba. 1/2 üveg ketchup, 1 narancs, 1-1 teáskanál reszelt narancshéj és...

Rakott káposztás kacsa

2013.12.21 11:44
Hozzávalók: 1 sovány pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 2 alma, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma 1-1 teáskanál csombor és majoránna, 1 csapott mokkáskanál őrölt borókabogyó, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és törött fekete bors, 4 dl...

Rozmaringos kacsasült

2013.12.21 11:43
Hozzávalók: 35 dkg alma 15 dkg apró hagyma 2 ág rozmaring 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg) 2,5 dl almalé 2 evőkanál ételízesítő (pl. Knorr) A körethez: 4 alma 2 dl almalé 8 teáskanál ribizli lekvár Elkészítés: Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A hagymákat...

Sajtos kacsahúspuding

2013.12.21 11:38
Hozzávalók: 1 levesben főtt kacsaaprólék, kevés kacsasült-maradék, 1 kacsamáj, 20 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 3 dl kacsahúslé vagy csontlé (vagy tyúkhúsleves-kockából készített leves), 4 evőkanál...

Sörös kacsa tárkonnyal-kakukkfűvel

2013.12.21 11:34
Hozzávalók: 2 db némakacsa 1 cs szárnyas fűszerkeverék 2 kk flekken fűszer csipet kakukkfű csipet tárkony őrölt bors őrölt kömény 3 ek olívaolaj 2 dl sör só Elkészítése: Tisztítsuk meg a kacsákat. Keverjük össze a fűszereket 2 ek olajjal. A kacsákat alaposan dörzsöljük be kívül-belül a fűszerrel,...

Tárkonyos kacsasült újburgonyával spenótlevèllel

2013.12.21 10:40
Hozzávalók: 1 konyhakèsz kacsa 5-6 db újburgonya ( / fõ) 10 levèl spenót / fõ só friss tárkony friss petrezselyem vöröshagyma Elkészítés: a kacsát megtisztítom szètszedem ( a mellre, a combokra, a szárnyakra lesz most szüksèg) egy nagy (34*35 cm) àtmèrû lábasba teszek 4 ek. zsírt, belepakolom a...

Tormás-céklás kacsasült

2013.12.21 11:40
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1/2 l ecetes céklasaláta, 1/2 pohár ecetes torma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor. Elkészítés: A kacsát tisztítás után feldarabolom, borét, háját lenyúzom. (Kis kockákra aprítva...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode