Kacsa
Narancsos kacsamell rukkola salátával
2013.12.21 10:19
Hozzávalók:
3 db narancs
2 db kacsamell
só
bors
1 cs rukkola
Elkészítése:
A mellek bőrös oldalát keresztben bevagdaljuk, és serpenyőben, erős lángon 5 percig sütjük, majd 2 percig a másik, lapos oldalát - és lehetőség szerint a rövid oldalakat is.
Ezután a húsokat sózás, borsozás után bekenjük...
Pácolt kacsamell zellertatárral
2013.12.21 10:00
Hozzávalók
1 db kacsamell
1 szelet füstölt császárszalonna
1 db zellergumó (nagy)
30 ml mogyoró olaj
60 ml teriyaki szósz
1 evőkanál szárnyas fűszrvarázs
1000 ml tej
40 ml brandy
8 szem mustármag
1 evőkanál szójaszósz
2 db fürj tojás
1 evőkanál barnacukor
4 szem ...
Pecsenyekacsa cherry-s szóssza
2013.12.21 10:16
Hozzávalók:
1 egész kacsa
2 dl vörös bor
1 üveg meggybefőtt
1 kk szójaszósz
1 citrom
1 kevés gyömbér
1 narancs
3 ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk , majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Fél órát hagyjuk így állni, majd Miele sütőben az automatikus programon (kacsa)...
Pikáns kacsasült
2013.12.21 11:45
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
20 dkg cérnametélt,
1 tojás, maréknyi aszalt szilva,
1 pohár vörösbor.
2 evőkanál narancsszörp,
kis üveg (fél liter) meggybefőtt, kis üveg (fél liter) csalamádé,
10 dkg gomba.
1/2 üveg ketchup,
1 narancs,
1-1 teáskanál reszelt narancshéj és...
Rakott káposztás kacsa
2013.12.21 11:44
Hozzávalók:
1 sovány pecsenyekacsa,
75 dkg savanyú káposzta,
2 alma,
2 nagy fej vöröshagyma,
20 dkg reszelt sajt,
4 gerezd fokhagyma
1-1 teáskanál csombor és majoránna,
1 csapott mokkáskanál őrölt borókabogyó,
késhegynyi őrölt köménymag,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
4 dl...
Rozmaringos kacsasült
2013.12.21 11:43
Hozzávalók:
35 dkg alma
15 dkg apró hagyma
2 ág rozmaring
1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg)
2,5 dl almalé
2 evőkanál ételízesítő (pl. Knorr)
A körethez:
4 alma
2 dl almalé
8 teáskanál ribizli lekvár
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A hagymákat...
Sajtos kacsahúspuding
2013.12.21 11:38
Hozzávalók:
1 levesben főtt kacsaaprólék,
kevés kacsasült-maradék,
1 kacsamáj,
20 dkg reszelt parmezán sajt,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
10 dkg reszelt trappista sajt,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
3 dl kacsahúslé vagy csontlé (vagy tyúkhúsleves-kockából készített leves),
4 evőkanál...
Sörös kacsa tárkonnyal-kakukkfűvel
2013.12.21 11:34
Hozzávalók:
2 db némakacsa
1 cs szárnyas fűszerkeverék
2 kk flekken fűszer
csipet kakukkfű
csipet tárkony
őrölt bors
őrölt kömény
3 ek olívaolaj
2 dl sör
só
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a kacsákat.
Keverjük össze a fűszereket 2 ek olajjal.
A kacsákat alaposan dörzsöljük be kívül-belül a fűszerrel,...
Tárkonyos kacsasült újburgonyával spenótlevèllel
2013.12.21 10:40
Hozzávalók:
1 konyhakèsz kacsa
5-6 db újburgonya ( / fõ)
10 levèl spenót / fõ
só
friss tárkony
friss petrezselyem
vöröshagyma
Elkészítés:
a kacsát megtisztítom
szètszedem ( a mellre, a combokra, a szárnyakra lesz most szüksèg)
egy nagy (34*35 cm) àtmèrû lábasba teszek 4 ek. zsírt, belepakolom a...
Tormás-céklás kacsasült
2013.12.21 11:40
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
1/2 l ecetes céklasaláta,
1/2 pohár ecetes torma,
2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
kevés cukor.
Elkészítés:
A kacsát tisztítás után feldarabolom, borét, háját lenyúzom. (Kis kockákra aprítva...