Kacsa

Kacsamáj mignon

2013.12.21 11:23
Hozzávalók: 2 kacsamáj (30-35 dkg), 2 evőkanál kacsazsír, 1 dl tejszín, 1 evőkanál zselatinpor, 1/2 dl sherry, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi őrölt pástétomfűszer és őrölt szegfűszeg, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A felforrósított kacsazsíron a...

Kacsamájomlett

2013.12.21 11:29
Hozzávalók: 1 kacsamáj szívvel együtt, 6 tojás, 6 csapott evőkanál liszt, 6 dl tej, 1 mokkáskanál majoránna, 4 teáskanál olaj (vagy ugyanannyi kacsazsír), 5 dkg reszelt sajt, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A kacsamájat a szívvel együtt kevés forrásban lévő vízbe...

Kacsamájpástétom

2013.12.21 11:01
Hozzávalók: 30-40 dkg kacsamáj 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 5 evőkanál libazsír 1 dl főzőtejszín 3 cl konyak 2-3 dl tej só őrölt bors majoránna Elkészítés: A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában. Teflon...

Kacsamell sütőtökkel

2013.12.21 10:59
Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 gerezd fokhagyma 1 piros chilipaprika 1 csokor újhagyma 2 kacsamellfilé (á 350 g) 2 evőkanál olaj 4 gyömbérgyökér 1 evőkanál méz 1 narancs leve és egy fél narancs reszelt héja 2 evőkanál kesudió 1 csokor bazsalikom só bors Elkészítés: A tököt meghámozzuk,...

Kacsaszív vetrece

2013.12.21 10:12
Hozzávalók: 70 dkg kacsaszív (libaszívből is készíthető) 10 dkg füstölt szalonna 1 nagy fej hagyma babérlevél feketebors só mustár citromlé 1 kis pohár tejföl 2 evőkanál liszt Elkészítés: A szivet megtisztítom, hosszában négybe vágom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon – ha van otthon...

Káposztás kacsa

2013.12.21 11:30
Hozzávalók: 1 egész kacsa 1 kg savanyú káposzta só bors Elkészítése: A kacsát megtisztítjuk. A mellénél a bőrt beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk. A tepsiben a káposztát szétterítjük. Az előkészített kacsát ráfektetjük. Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két...

Kesudiós kacsamell rizzsel

2013.12.21 11:24
Hozzávalók: 5-8 dkg kesudió (kb 3 maréknyi) 60 dkg kacsamell csíkokra vágva 1 db szeletekre vágott vöröshagyma 1 cs bébi kukorica 1 cs shiitake gomba 2 gerezd fokhagyma 1 hegyes erős paprika 2 szál zöldhagyma 2 tk csilispaszta 4 ek világos szójaszósz 4 ek sötét szójaszósz 2 ek halszósz...

Mandarinos-majonézes kacsa

2013.12.21 11:36
Hozzávalók:  1 sovány, kicsi pecsenyekacsa, 1 doboz mandarinbefőtt (vagy 3 friss mandarin), 1 narancs (vagy 1/2 dl narancslé), 2 dl sűrű majonéz, 1/2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 1 zacskó gyorsrizs, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál...

Mustáros kacsasült

2013.12.21 11:38
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 2 evőkanál mustár (aki szereti, tehet bele csípős mustárt is), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál majoránna, 1/2 citrom lereszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors. Elkészítés: A mustárt összekeverem a megtisztított,...

Narancsos kacsa

2013.12.21 10:08
Hozzávalók: 2 kisebb pecsenyekacsa (kb. 1,5 kg/db) 1 evőkanál morzsolt majoránna 2 nagy fej hagyma 6 gerezd fokhagyma 2 dl félszáraz fehérbor a kacsák mája + 4 csirkemáj 2 citrom leve 3 narancs leve 2 dl tejszín 2 evőkanál brandy 4 narancs 1 nagy fürt fehér csemegeszőlő Elkészítés: A...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>