Kacsa
Kacsamáj mignon
2013.12.21 11:23
Hozzávalók:
2 kacsamáj (30-35 dkg),
2 evőkanál kacsazsír,
1 dl tejszín,
1 evőkanál zselatinpor,
1/2 dl sherry,
1 dl tej,
1 gerezd fokhagyma,
1-1 késhegynyi őrölt pástétomfűszer és őrölt szegfűszeg,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A felforrósított kacsazsíron a...
Kacsamájomlett
2013.12.21 11:29
Hozzávalók:
1 kacsamáj szívvel együtt,
6 tojás,
6 csapott evőkanál liszt,
6 dl tej,
1 mokkáskanál majoránna,
4 teáskanál olaj (vagy ugyanannyi kacsazsír),
5 dkg reszelt sajt,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A kacsamájat a szívvel együtt kevés forrásban lévő vízbe...
Kacsamájpástétom
2013.12.21 11:01
Hozzávalók:
30-40 dkg kacsamáj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál libazsír
1 dl főzőtejszín
3 cl konyak
2-3 dl tej
só
őrölt bors
majoránna
Elkészítés:
A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában.
Teflon...
Kacsamell sütőtökkel
2013.12.21 10:59
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 csokor újhagyma
2 kacsamellfilé (á 350 g)
2 evőkanál olaj
4 gyömbérgyökér
1 evőkanál méz
1 narancs leve és egy fél narancs reszelt héja
2 evőkanál kesudió
1 csokor bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk,...
Kacsaszív vetrece
2013.12.21 10:12
Hozzávalók:
70 dkg kacsaszív (libaszívből is készíthető)
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
babérlevél
feketebors
só
mustár
citromlé
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A szivet megtisztítom, hosszában négybe vágom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon – ha van otthon...
Káposztás kacsa
2013.12.21 11:30
Hozzávalók:
1 egész kacsa
1 kg savanyú káposzta
só
bors
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk.
A mellénél a bőrt beirdaljuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A tepsiben a káposztát szétterítjük.
Az előkészített kacsát ráfektetjük.
Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
Időnként megforgatjuk, hogy mind a két...
Kesudiós kacsamell rizzsel
2013.12.21 11:24
Hozzávalók:
5-8 dkg kesudió (kb 3 maréknyi)
60 dkg kacsamell csíkokra vágva
1 db szeletekre vágott vöröshagyma
1 cs bébi kukorica
1 cs shiitake gomba
2 gerezd fokhagyma
1 hegyes erős paprika
2 szál zöldhagyma
2 tk csilispaszta
4 ek világos szójaszósz
4 ek sötét szójaszósz
2 ek halszósz...
Mandarinos-majonézes kacsa
2013.12.21 11:36
Hozzávalók:
1 sovány, kicsi pecsenyekacsa,
1 doboz mandarinbefőtt (vagy 3 friss mandarin),
1 narancs (vagy 1/2 dl narancslé),
2 dl sűrű majonéz,
1/2 dl száraz fehérbor,
2 dl tejföl,
1 nagy csokor snidling,
1 zacskó gyorsrizs,
1 teáskanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál...
Mustáros kacsasült
2013.12.21 11:38
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
2 evőkanál mustár (aki szereti, tehet bele csípős mustárt is),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál majoránna,
1/2 citrom lereszelt héja,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A mustárt összekeverem a megtisztított,...
Narancsos kacsa
2013.12.21 10:08
Hozzávalók:
2 kisebb pecsenyekacsa (kb. 1,5 kg/db)
1 evőkanál morzsolt majoránna
2 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl félszáraz fehérbor
a kacsák mája + 4 csirkemáj
2 citrom leve
3 narancs leve
2 dl tejszín
2 evőkanál brandy
4 narancs
1 nagy fürt fehér csemegeszőlő
Elkészítés:
A...