Kacsa
Fűszeres sajtos kacsacomb
2013.12.21 11:07
Hozzávalók:
4 db kacsacomb,
1 evőkanál olaj,
20 dkg füstölt sajt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
majoránna,
szárnyas fűszerkeverék,
só, bors, pirospaprika.
Elkészítés:
A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk. Miután sóval bedörzsöltük, 500 W-on 12 percig pároljuk. A fűszereket, a...
Gesztenyés kacsa
2013.12.21 11:08
Hozzávalók:
1 pecsenye kacsa,
1 áztatott zsemle,
a kacsa mája,
1 kanál zsír,
negyed kiló főtt gesztenye,
2 tojás,
só, bors.
Elkészítés:
Az előkészített kacsamájat összetörjük, elkeverjük az áztatott zsemlével, a tojással, zsírral, a villával megtört, főtt gesztenyével, sóval, borssal. A...
Gombás kacsa
2013.12.21 11:49
Hozzávalók:
1,5 kg-os kacsa,
5 dkg szárított gomba,
2 dl tejföl,
5 dl víz,
1 kk liszt,
kevés zsír (olaj)
Elkészítés:
A megtisztított kacsát zsírban (olajban) erős tűzön aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről időre gombalével megöntözzük, és lefödve pároljuk.
A gombalé...
Gombás kacsaragu
2013.12.21 11:11
Hozzávalók:
1 kicsi pecsenyekacsa,
20 dkg gomba,
25 dkg kemény,
apró paradicsom,
2 ecetes uborka,
2 dl tejföl,
2 dl száraz fehérbor,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A...
Hagymás kacsamáj
2013.12.21 11:18
Hozzávalók:
40-50 dkg kacsamáj,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál kacsazsír,
3 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
tej a kacsamáj áztatásához,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
1 mokkáskanál majoránna,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A kacsamájat...
Ínyenc kacsamájrizottó
2013.12.21 11:19
Hozzávalók:
2 kacsamáj,
25 dkg rizs,
8 húsos, különböző színű zöldpaprika,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál kacsazsír,
1 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
kevés tej.
Elkészítés:
Már előző nap tejbe áztatom a kacsamájat, és...
Kacsa cabernet módra
2013.12.21 11:21
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa,
1,5 dl félszáraz vörösbor,
2 dl narancslé,
1 citrom lereszelt héja,
1 csapott evőkanál cukor,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A cukrot kis lábosban barnára pirítom, majd nagyon óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a...
Kacsa tarhonyával
2013.12.21 11:21
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa,
20 dkg tarhonya,
2-3 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A kacsa borét lenyúzom és kis kockákra vágva zsírját kisütöm. A kacsát kisebb darabokra vágom. A...
Kacsaburger
2013.12.21 11:02
Hozzávalók:
4 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle
6 dkg friss füge
15 dkg zsírszegény krémsajt
másfél evőkanál citromlé
egy fél citrom lereszelt héja
só, bors, néhány rozmaringlevél
30-35 dkg kacsamellfilé
25 dkg cékla
egy darabka gyömbér (kb. 2 dkg)
1 dkg vaj vagy rama...
Kacsacomb almával
2013.12.21 11:22
Hozzávalók:
4 kacsacomb,
4 nagy borízű alma,
2 szem összetört szegfűszeg,
ízlés szerint só és törött fehér bors.
Elkészítés:
A kacsacombokat a forgóknál kettévágom és a borét fellazítva jól besózom. Tűzálló tálba teszem, tetejére és mellérakom a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott...