Kacsa

Fűszeres sajtos kacsacomb

2013.12.21 11:07
Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 1 evőkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, pirospaprika. Elkészítés: A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk. Miután sóval bedörzsöltük, 500 W-on 12 percig pároljuk. A fűszereket, a...

Gesztenyés kacsa

2013.12.21 11:08
Hozzávalók: 1 pecsenye kacsa, 1 áztatott zsemle, a kacsa mája, 1 kanál zsír, negyed kiló főtt gesztenye, 2 tojás, só, bors. Elkészítés: Az előkészített kacsamájat összetörjük, elkeverjük az áztatott zsemlével, a tojással, zsírral, a villával megtört, főtt gesztenyével, sóval, borssal. A...

Gombás kacsa

2013.12.21 11:49
Hozzávalók: 1,5 kg-os kacsa, 5 dkg szárított gomba, 2 dl tejföl, 5 dl víz, 1 kk liszt, kevés zsír (olaj) Elkészítés: A megtisztított kacsát zsírban (olajban) erős tűzön aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről időre gombalével megöntözzük, és lefödve pároljuk. A gombalé...

Gombás kacsaragu

2013.12.21 11:11
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 20 dkg gomba, 25 dkg kemény, apró paradicsom, 2 ecetes uborka, 2 dl tejföl, 2 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A...

Hagymás kacsamáj

2013.12.21 11:18
Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A kacsamájat...

Ínyenc kacsamájrizottó

2013.12.21 11:19
Hozzávalók: 2 kacsamáj, 25 dkg rizs, 8 húsos, különböző színű zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál kacsazsír, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés tej. Elkészítés: Már előző nap tejbe áztatom a kacsamájat, és...

Kacsa cabernet módra

2013.12.21 11:21
Hozzávalók: 1 kis pecsenyekacsa, 1,5 dl félszáraz vörösbor, 2 dl narancslé, 1 citrom lereszelt héja, 1 csapott evőkanál cukor, ízlés szerint só. Elkészítés: A cukrot kis lábosban barnára pirítom, majd nagyon óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a...

Kacsa tarhonyával

2013.12.21 11:21
Hozzávalók: 1 kis pecsenyekacsa, 20 dkg tarhonya, 2-3 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, ízlés szerint só. Elkészítés: A kacsa borét lenyúzom és kis kockákra vágva zsírját kisütöm. A kacsát kisebb darabokra vágom. A...

Kacsaburger

2013.12.21 11:02
Hozzávalók: 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle 6 dkg friss füge 15 dkg zsírszegény krémsajt másfél evőkanál citromlé egy fél citrom lereszelt héja só, bors, néhány rozmaringlevél 30-35 dkg kacsamellfilé 25 dkg cékla egy darabka gyömbér (kb. 2 dkg) 1 dkg vaj vagy rama...

Kacsacomb almával

2013.12.21 11:22
Hozzávalók: 4 kacsacomb, 4 nagy borízű alma, 2 szem összetört szegfűszeg, ízlés szerint só és törött fehér bors. Elkészítés: A kacsacombokat a forgóknál kettévágom és a borét fellazítva jól besózom. Tűzálló tálba teszem, tetejére és mellérakom a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode