Kacsa

Áfonyás kacsa

2013.12.21 10:54
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evőkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor. Elkészítés: A kacsát megtisztítom, belsejét kiöblítem és lecsöpögtetem. Majoránnával és sóval...

Ágyon sült kacsa

2013.12.21 10:47
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só. Elkészítés: A fiatal pecsenyekacsát megmossuk, besózzuk. Nagyobb lábasba tesszük, bekenjük 1 kis zsírral,és 1-2 kanál vizet öntve alá - fedő alatt...

Ananászos kacsasült

2013.12.21 10:56
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 1 doboz ananászbefőtt, 10 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2 dl szójamártás, ízlés szerint törött fekete bors. Elkészítés: A megtisztított kacsát feldarabolom. A felesleges hájat és...

Aszalt szilvával töltött kacsa

2013.12.21 10:57
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1 csésze aszalt szilva (mag nélküli), 1 csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva, só. Elkészítés: Összekeverjük a szilvát és az almát, a kacsa hasüregébe töltjük, s lehetőség szerint bevarrjuk. Megsózzuk, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk...

Bakonyi kacsa

2013.12.21 11:50
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 60 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 3 szál zellerlevél, 1 evőkanál mustár, olaj, 1 dl tejföl, só. Elkészítés: Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt...

Bakonyi kacsa

2013.12.21 11:03
Hozzávalók: 1 db pecsenyekacsa 60 dkg gomba 2 fej hagyma 1 nagy csokor petrezselyemzöld 3 szál zellerlevél 1 evőkanál mustár 2 dl tejföl olaj só majoránna Elkészítés: A pecsenyekacsámat feldarabolom, alaposan átmosom, ha van rajta még toll, azt eltávolítom. A hagymát apróra kockázom, a...

Burgonyás töltött kacsa

2013.12.21 10:58
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 6 evőkanál burgonyapüré-pehely, 1 tojás, 2 evőkanál tejszín, 1 1/2 dl tej, 1 evőkanál tejföl, 1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, majoránna, törött bors. ízlés szerint só. Elkészítés: A kacsát megtisztítom, átöblítem, lecsöpögtetem, majd a belsejét...

Cherryes kacsa

2013.12.21 11:41
Hozzávalók: 1 kis pecsenyekacsa, 1 dl cherry brandy, 1 üveg cseresznyebefőtt, 3 szem összetört szegfűszeg, késhegynyi őrölt gyömbér, 1 dl tejszín, ízlés szerint só. Elkészítés: A kacsát kívül-belül átmosom, lecsöpögtetem. A cseresznyebefőttet levétől lecsöpögtetem, kimagozom. A befőttlevet...

Fokhagymás kacsacomb

2013.12.21 11:47
Hozzávalók: 6 kacsacomb 1 fej fokhagyma 5 ek étolaj só majoránna Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a kacsacombokat átsütjük benne (oldalanként 3-4 perc alatt). Megsózzuk, majoránnával bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük. Mellérakjuk a fokhagymát (nem kell megpucolni!). Lassú...

Fürjtojással töltött kacsa

2013.12.21 11:06
Hozzávalók: 1 sovány pecsenyekacsa, 15-20 fürjtojás, 1 tyúktojás, a kacsa mája (vagy 1 doboz szárnyasmájkrém), 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint majoránna, mustár, ketchup, só és törött fekete bors. Elkészítés: A megtisztított pecsenyekacsát 1...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode