Kacsa
Áfonyás kacsa
2013.12.21 10:54
Hozzávalók:
1 kicsi pecsenyekacsa,
2 evőkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható),
2 db nagy, borízu alma,
2 dl vörösbor,
1 teáskanál majoránna,
ízlés szerint só és kevés cukor.
Elkészítés:
A kacsát megtisztítom, belsejét kiöblítem és lecsöpögtetem. Majoránnával és sóval...
Ágyon sült kacsa
2013.12.21 10:47
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
80 dkg burgonya,
15 dkg rizs,
8 dkg zsír,
1 kis fej vöröshagyma,
kávéskanál pirospaprika,
törött bors, só.
Elkészítés:
A fiatal pecsenyekacsát megmossuk, besózzuk. Nagyobb lábasba tesszük, bekenjük 1 kis zsírral,és 1-2 kanál vizet öntve alá - fedő alatt...
Ananászos kacsasült
2013.12.21 10:56
Hozzávalók:
1 kicsi pecsenyekacsa,
1 doboz ananászbefőtt,
10 dkg gomba,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1/2 citrom leve,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1/2 dl szójamártás,
ízlés szerint törött fekete bors.
Elkészítés:
A megtisztított kacsát feldarabolom. A felesleges hájat és...
Aszalt szilvával töltött kacsa
2013.12.21 10:57
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
1 csésze aszalt szilva (mag nélküli),
1 csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva,
só.
Elkészítés:
Összekeverjük a szilvát és az almát, a kacsa hasüregébe töltjük, s lehetőség szerint bevarrjuk. Megsózzuk, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk...
Bakonyi kacsa
2013.12.21 11:50
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
60 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 csapott kávéskanál majoránna,
1 nagy csomó petrezselyemzöld,
3 szál zellerlevél,
1 evőkanál mustár,
olaj,
1 dl tejföl,
só.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk.
Belekeverjük a feldarabolt...
Bakonyi kacsa
2013.12.21 11:03
Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa
60 dkg gomba
2 fej hagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
3 szál zellerlevél
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
olaj
só
majoránna
Elkészítés:
A pecsenyekacsámat feldarabolom, alaposan átmosom, ha van rajta még toll, azt eltávolítom. A hagymát apróra kockázom, a...
Burgonyás töltött kacsa
2013.12.21 10:58
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
6 evőkanál burgonyapüré-pehely,
1 tojás,
2 evőkanál tejszín,
1 1/2 dl tej,
1 evőkanál tejföl,
1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
majoránna, törött bors.
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A kacsát megtisztítom, átöblítem, lecsöpögtetem, majd a belsejét...
Cherryes kacsa
2013.12.21 11:41
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa,
1 dl cherry brandy,
1 üveg cseresznyebefőtt,
3 szem összetört szegfűszeg,
késhegynyi őrölt gyömbér,
1 dl tejszín,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A kacsát kívül-belül átmosom, lecsöpögtetem. A cseresznyebefőttet levétől lecsöpögtetem, kimagozom. A befőttlevet...
Fokhagymás kacsacomb
2013.12.21 11:47
Hozzávalók:
6 kacsacomb
1 fej fokhagyma
5 ek étolaj
só
majoránna
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a kacsacombokat átsütjük benne (oldalanként 3-4 perc alatt).
Megsózzuk, majoránnával bedörzsöljük.
Sütőzacskóba tesszük.
Mellérakjuk a fokhagymát (nem kell megpucolni!).
Lassú...
Fürjtojással töltött kacsa
2013.12.21 11:06
Hozzávalók:
1 sovány pecsenyekacsa,
15-20 fürjtojás,
1 tyúktojás,
a kacsa mája (vagy 1 doboz szárnyasmájkrém),
3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
10 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
ízlés szerint majoránna, mustár, ketchup, só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A megtisztított pecsenyekacsát 1...