Leves
Citromos kacsaaprólék leves
2013.12.04 13:27
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa apróléka, 1 csokor leveszöldség (petrezselyemzöld, sárgarépa, zeller), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 citrom, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál majoránna, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál finomliszt, ízlés szerint só és törött bors, csipetnyi...
Legényfogó leves
2013.12.04 14:04
Hozzávalók:
3 db nagyobb méretű sárgarépa
2 db fehérrépa
fél doboz csemegekukorica
1 kg csirkemell filé
fél citrom
1 doboz tejszín
2 ek vaj
Elkészítés:
Szeleteljük kockára a sárga – és a fehérrépát, pirítsuk meg vajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkét és pároljuk össze. Majd...
Székely gulyás
2013.12.04 14:02
Hozzávalók:
50dkg. sertéscomb
80dkg. savanyú káposzta
3ek. olaj
3dl. tejföl
1fej vöröshagyma
1kk. pirospaprika
1db zöldpaprika
1db. paradicsom
só
Elkészítése:
A húsból pörköltet készítünk. A savanyú káposztát kevés vízben puhára pároljuk. A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt,...
Tejszínes sülthagyma leves
2013.12.04 14:06
Hozzávalók:
8 fej lilahagyma
3 dl tejszín
2 dkg vaj
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hagymát cikkekre vágjuk és a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Megsózzuk és felöntjük a tejszínnel. Jól összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, mellyel besűrítjük.