Gyümölcslevesek
Kivis krémleves
2013.12.04 13:48
Hozzávalók:
20dkg kivi, 1 alma, 1 cs. vaníliás cukor, fél mokkáskanál édesítőszer, 1 csipetnyi menta, 1 ek zabpehelyliszt, 1 pohár joghurt
Elkészítés:
A kivit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, illetve a kiviből négy szeletet elteszünk díszítésre. A gyümölcsöket az édesítőszerrel és a...
Körtekrémleves
2013.12.04 13:49
Hozzávalók:
50 dkg körte, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 dl víz, 1 db citrom, 2 szem szegfűszeg, kevés fahéj, csipet só
Elkészítés:
A héjától és magházától megtisztított körtéket apró kockákra vágjuk. A forrásban lévő vízbe citromot csavarunk, és a...
Körteleves
2013.12.04 13:50
Hozzávalók:
75 dkg körte, 2 dl joghurt, 1 ek liszt, cukor, só
Elkészítés:
A meghámozott, felszeletelt körtét forrásban levő vizben felfőzzük. A joghurtot simára keverjük a lisztteles állandó keverés mellett, a megfőtt körtére öntjük. Csipet sót és ízlés szerint cukrot teszünk bele.
Málnaleves
2013.12.04 13:54
Hozzávalók:
80 dkg málna, 1/2 citrom leve, 30 dkg porcukor, 1 mk. őrölt fahéj, 3 dl vörösbor
Elkészítés:
A málnát megtisztítjuk, megmossuk. Negyedrészét kb. 5 dkg porcukorral meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A maradék porcukrot kb. fél liter vízzel felforraljuk, ráöntjük a...
Mandulás tejleves
2013.12.04 13:52
Hozzávalók:
10 dkg mandula, 1 liter tej, 1 tojássárgája, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 narancs, ízlés szerint édes tejszínhab.
Elkészítés:
A forrázott, tisztított mandulát daráljunk le. Dolgozzuk össze a tojás sárgájával, porcukorral, kb. 1 dl tejjel. Forraljunk fel 9 dl tejet csipetnyi sóval és...
Meggyleves
2013.12.04 13:58
Hozzávalók:
50 dkg meggy, 15 dkg cukor, 1 dl tejföl, 1 ek liszt, só, fahéj, citromhéj.
Elkészítés:
A meggyet 1,5 l sós, cukros vizben 2-3 percig főzzük a citromhéjjal es a fahéjjal együtt, majd a tejfölben simára elkevert liszttel besűrítjük. Néhány percig forraljuk, melegen vagy hidegen tálaljuk.
Meggyleves 2.
2013.12.04 13:59
Hozzávalók:
50 dkg meggy, 2 dl könnyű vörösbor, 2 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1-1 késhegynyi őrölt gyömbér, őrölt fahéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor, csipetnyi só
Elkészítés:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, kimagozom, majd 5 dl vízbe beleteszem. cukorral, sóval és a...
Nyers áfonyaleves tejszínnel
2013.12.04 13:08
Hozzávalók:
80 dkg fekete vagy vörös áfonya, 2 dl tejszín, csipetnyi só, porcukor, ízlés szerint
Elkészítés:
Az áfonyát megmosom, lecsöpögtetem, majd porcelán- vagy üvegtálba teszem. Rászórom a cukrot, és néhány óráig hagyom állni. Ezután leszűröm, szitán áttöröm, majd a levét összekeverem a tálban...
Sárgabarackleves
2013.12.04 13:46
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack, 1 csipet őrölt fehérbors, 15 dkg porcukor, 1 db citrom reszelt héja, 2 db szegfűszeg, 1 dl fehérbor, 1 csipet őrölt fahéj, 2 dl tejszín
Elkészítés:
A sárgabarackot kimagozzuk, meghámozzuk, kb. negyedrészét apró kockákra vágjuk. Mélyebb üveg vagy porcelántálba...
Tejszínes birsalma-kémleves
2013.12.04 13:17
Hozzávalók:
2 kisebb birsalma (vagy birskörte), 2 dl tejszín, 2 evőkanál búzapehely, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál törött fahéj, 1 mokkáskanál só, késhegynyi őrölt szegfűszeg.
Elkészítés:
A birsalmát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. 7 dl vízbe teszem. Beleszórom a fűszereket,...