Gyümölcslevesek

Egresleves

2013.12.04 13:40
Hozzávalók: 30 dkg egres, 10 dkg cukor, 1 evőkanál szójaliszt, 2 db tojás. Elkészítés: 1 l vizet felforralunk cukorral. Az egrest megtisztítjuk, szárazrészét lecsípjük, szűrőkanálon megmossuk. A forró cukros vízben felforraljuk. A szójalisztet kevés meleg vízben simára keverjük, a leveshez öntjük,...

Egyszerű eper krémlevese

2013.12.04 14:12
Hozzávalók: 40 dkg friss eper 7 dl tej 5 evőkanál cukor 3 dl tejszín 1 csomag főzés nélküli vaníliás puding csipetnyi fahéj Elkészítése: A pudingport a tejjel keverd ki, és szórd meg csipetnyi fahéjjal. Az epret mosd meg, és a tejszínnel, valamint a cukorral mixeld össze. Szűrd bele a...

Eperkrémleves

2013.12.04 13:42
Hozzávalók: 40 dkg eper vagy szamóca, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 4 dl tej, 2 dl kefir, 1 evőkanál kukoricakeményítő (vagy búzakeményítő, esetleg burgonyaliszt), 1 citrom leve és reszelt héja, 1 zacskó vaníliás cukor, ízlés szerint kevés porcukor, csipetnyi só. Elkészítés: A...

Gesztenye-krémleves

2013.12.04 13:44
Hozzávalók: 15 dkg gesztenyemassza (édes is lehet), 3 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési búzakeményítő, 1 evőkanál gombalevespor, 1 evőkanál rum, 1 húsleveskocka, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés só. Elkészítés: A gesztenyemasszát simára keverem 2...

Hideg birsalmaleves

2013.12.04 13:16
Hozzávalók: 50 dkg birsalma, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, só, cukor, ízlés szerint Elkészítés: A birsalmát meghámozom és kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom. 8 dl vízbe beleteszem, beleszórom a fűszereket, és csipetnyi sóval,...

Hideg citromleves

2013.12.04 13:30
Hozzávalók: 2 dl fehérbor, 5 dkg cukor, 1 vaníliarúd, kurkuma, citromfű, 2 db citrom héja, 4 dl forralt tej, 4 dl tejszín, só. Elkészítés: A cukrozott fehérborban negyed óráig főzzük a vaníliát, a kurkumát, a citromfüvet és a két citrom vékonyan reszelt héját. Leszűrjük, lehűtjük. Közvetlenül...

Hideg görögdinnyeleves

2013.12.04 13:46
A görögdinnyét kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és turmix edénybe helyezzük. Egyéni ízlés szerint hozzáadunk vörös bort, porcukrot és citromlevet. Ezután pépesítjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A csésze aljában dinnyegolyókkal tálaljuk.

Hideg málnaleves

2013.12.04 13:53
Hozzávalók: 2 személyre: 5 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl málnalé, 30 dkg málna. Elkészítés: A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, a felét ízlés szerint megcukrozzuk, és jégre tesszük. A cukrozatlan részt szitán áttörjük, 3 dl málnalét, 12 dl vizet fél citrom levével elkeverve ráöntjük. Ezután...

Jeges citromleves

2013.12.04 13:32
Hozzávalók: 4 dl kefir (vagy joghurt, tejföl), 3 dl tej, 1 citrom (vagy narancs, mandarin) leve, 1/2 citrom reszelt héja, ízlés szerint cukor (vagy mesterséges édesítőszer), csipetnyi só, jégkocka. Elkészítés: A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép poharába tesszük, majd ráöntjük a...

Joghurtos nyers almaleves

2013.12.04 06:49
Hozzávalók: 50 dkg alma, 4 dl joghurt, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só, ízlés szerint cukor Elkészítés: 1 dl vízbe belekeverem a fűszereket, és 5 percig forralom. Hagyom kihűlni. Közben turmixpohárba öntöm a jéghideg joghurtot, ízesítem sóval és cukorral, majd hozzáöntöm a...
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode