Gyümölcslevesek
Egresleves
2013.12.04 13:40
Hozzávalók:
30 dkg egres, 10 dkg cukor, 1 evőkanál szójaliszt, 2 db tojás.
Elkészítés:
1 l vizet felforralunk cukorral. Az egrest megtisztítjuk, szárazrészét lecsípjük, szűrőkanálon megmossuk. A forró cukros vízben felforraljuk. A szójalisztet kevés meleg vízben simára keverjük, a leveshez öntjük,...
Egyszerű eper krémlevese
2013.12.04 14:12
Hozzávalók:
40 dkg friss eper
7 dl tej
5 evőkanál cukor
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás puding
csipetnyi fahéj
Elkészítése:
A pudingport a tejjel keverd ki, és szórd meg csipetnyi fahéjjal. Az epret mosd meg, és a tejszínnel, valamint a cukorral mixeld össze. Szűrd bele a...
Eperkrémleves
2013.12.04 13:42
Hozzávalók:
40 dkg eper vagy szamóca, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 4 dl tej, 2 dl kefir, 1 evőkanál kukoricakeményítő (vagy búzakeményítő, esetleg burgonyaliszt), 1 citrom leve és reszelt héja, 1 zacskó vaníliás cukor, ízlés szerint kevés porcukor, csipetnyi só.
Elkészítés:
A...
Gesztenye-krémleves
2013.12.04 13:44
Hozzávalók:
15 dkg gesztenyemassza (édes is lehet), 3 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési búzakeményítő, 1 evőkanál gombalevespor, 1 evőkanál rum, 1 húsleveskocka, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés só.
Elkészítés:
A gesztenyemasszát simára keverem 2...
Hideg birsalmaleves
2013.12.04 13:16
Hozzávalók:
50 dkg birsalma, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, só, cukor, ízlés szerint
Elkészítés:
A birsalmát meghámozom és kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom. 8 dl vízbe beleteszem, beleszórom a fűszereket, és csipetnyi sóval,...
Hideg citromleves
2013.12.04 13:30
Hozzávalók:
2 dl fehérbor, 5 dkg cukor, 1 vaníliarúd, kurkuma, citromfű, 2 db citrom héja, 4 dl forralt tej, 4 dl tejszín, só.
Elkészítés:
A cukrozott fehérborban negyed óráig főzzük a vaníliát, a kurkumát, a citromfüvet és a két citrom vékonyan reszelt héját. Leszűrjük, lehűtjük. Közvetlenül...
Hideg görögdinnyeleves
2013.12.04 13:46
A görögdinnyét kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és turmix edénybe helyezzük. Egyéni ízlés szerint hozzáadunk vörös bort, porcukrot és citromlevet. Ezután pépesítjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A csésze aljában dinnyegolyókkal tálaljuk.
Hideg málnaleves
2013.12.04 13:53
Hozzávalók:
2 személyre: 5 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl málnalé, 30 dkg málna.
Elkészítés:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, a felét ízlés szerint megcukrozzuk, és jégre tesszük. A cukrozatlan részt szitán áttörjük, 3 dl málnalét, 12 dl vizet fél citrom levével elkeverve ráöntjük. Ezután...
Jeges citromleves
2013.12.04 13:32
Hozzávalók:
4 dl kefir (vagy joghurt, tejföl), 3 dl tej, 1 citrom (vagy narancs, mandarin) leve, 1/2 citrom reszelt héja, ízlés szerint cukor (vagy mesterséges édesítőszer), csipetnyi só, jégkocka.
Elkészítés:
A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép poharába tesszük, majd ráöntjük a...
Joghurtos nyers almaleves
2013.12.04 06:49
Hozzávalók:
50 dkg alma, 4 dl joghurt, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só, ízlés szerint cukor
Elkészítés:
1 dl vízbe belekeverem a fűszereket, és 5 percig forralom. Hagyom kihűlni. Közben turmixpohárba öntöm a jéghideg joghurtot, ízesítem sóval és cukorral, majd hozzáöntöm a...