Gyümölcslevesek

Áfonyakrémleves

2013.12.04 06:53
Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál liszt, 1 szegfűszeg, só és cukor, ízlés szerint Elkészítés: Az áfonyát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán...

Áfonyás banánleves

2013.12.04 13:09
Hozzávalók: 6 személyre 4 banán, 3 evőkanál citromlé, 6 pohár almalé, 1/4 pohár cukor, másfél evőkanál kukoricaliszt, 1/2 kiskanál fahéj, két és fél pohár sűrű tejföl, 2 pohár áfonya. Elkészítés: Szét turmixoljuk a banánt a citromlével. Beletesszük egy fazékba és három és fél pohár almalével...

Almaleves

2013.12.04 14:11
Hozzávalók: 60 dkg. alma 2 dl.tejföl 2 dkg. liszt 1 db. tojás 5 dkg. cukor citromlé, fahéj, só Elkészítése: A vékony szeletekre vágott megtisztított almát, fahéjjal, 2 l. Hideg vízzel, cukorral, citromhéjjal, sóval feltesszük főni. Ha megfőtt behabarjuk tejföllel elkevert liszttel, újra...

Almaleves málnaszörppel

2013.12.04 06:47
Hozzávalók: 4 nagy alma, 1 dl málnaszörp, 4 babapiskóta, só, cukor, 2 citromkarika. Elkészítés: A meghámozott, magházától megszabadított almát kockákra vágjuk, és egy liter enyhén sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a málnaszörpöt meg a citromkarikákat, ízlés szerint egy-két kanál cukorral...

Avokadóleves

2013.12.04 06:51
Hozzávalók: 1 avokadókörte, 6 dl tej, 1 citrom leve, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál törött fehérbors, só (ízlés szerint), csipet porcukor. Elkészítés: Az avokadót meghámozzuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst kis darabokra vágjuk, és a turmixgép poharába rakjuk. Ráöntjük a citrom. levét és...

Banánleves

2013.12.04 13:10
Hozzávalók: 2 banán, 1 liter tej, 4 babapiskóta, 2 evőkanál cukor. Elkészítés: A babapiskótát lereszeljük, ráöntjük a tejet meg egy deci vizet, a cukorral édesítjük, és turmixgéppel habosra keverjük. Ezután tűzre tesszük, és az előzőleg karikákra vágott banánnal együtt felforraljuk. Melegen, vagy...

Birsalmaleves

2013.12.04 13:14
Hozzávalók: 5 dl alma ivólé, 1 nagy birsalma (vagy birskörte), 3 szem szegfűszeg, 1 darabka fahéj, fél citrom, ízlés szerint kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 2 dl kefir, 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor, csipetnyi só. Elkészítés: A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk,...

Boros cseresznyeleves

2013.12.04 13:35
Hozzávalók: 50 dkg cseresznye (vagy meggy), 1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor, 1 és 1/2 dl száraz vörösbor, 1 és 1/2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, kis darabka citromhéj, kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg, csipet só. Előkészítése: a cseresznyét megmosom, leszedem a szárát és...

Csodás meggyleves

2013.12.04 13:56
Hozzávalók: 50 dkg jó érett meggy, 2 dl tejszín, 1 dl vörös bor, 1 citrom leve és héja, 10-15 dkg cukor, ízlés szerint, 4 szem szegfűszeg, 1 csapott teáskanál burgonyaliszt vagy búzakeményítő, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só. Elkészítés: A meggyet megmossuk, szárát leszedjük és kimagozzuk....

Diós joghurtleves

2013.12.04 13:38
Hozzávalók: 10 dkg tisztított, nagyon finomra darált dió, 4 dl joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, 1 evőkanál porcukor, 1 csapott teáskanál só, 1 késhegynyi törött fehér bors. Elkészítés: Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és a diót. Hozzátesszük a megtisztított...
1 | 2 | 3 | 4 >>