Alkoholos kávék

Karibi kávé

2013.12.22 12:40
Hozzávalók: 6 dl hideg hosszú kávé 1 szelet ananász fél narancs és citrom vékonyra szeletelve 1 kk Angostura cukor jégkocka narancshéjspirál a díszítéshez Elkészítés: A vékonyra szeletelt citromot, narancsot és az ananászt mély tálba tesszük, majd ráöntjük a hideg kávét. Az így kapott...

Kávékülönlegesség

2013.12.22 12:41
Hozzávalók: 4 cl narancslikőr 1 csésze forró kávé 2 evőkanál felvert tejszínhab Elkészítés: : A likőrt felmelegítjük, egy tűzálló talpas pohárba öntjük a forró kávéval, és a tetejére tesszük a tejszínhabot.

LIKŐRÖS HABOS KÁVÉ

2013.12.22 12:41
Hozzávalók: 4 tk neszkávé 1 cs. Tejszínpor (45 g) 1,5 dl tej 4 ek tojáslikőr 2 tk reszelt csokoládé Elkészítés: : A tejjel elkevert tejszínport kemény habbá verjük, (a tejszínhabspray a forró kávén összeesik) A poharakba 1-1 teáskanál neszkávét teszünk, forró vízzel felöntjük és...

LIKŐRÖS, BARNA HABOS KÁVÉ

2013.12.22 12:42
Hozzávalók: 16 ek tejszín 4 tk. Reszelt csokoládé 28-30 g őrölt kávé 2 dl kávélikőr Elkészítés: : Négy személyre lefűzzük a kávét, hozzáadjuk a kávélikőrt, poharakba töltjük. A tejszín felét a reszelt csokoládéval felforraljuk, és jól lehűtjük, majd kemény habbá verjük. A másik felét is...

Mexikói kávé

2013.12.22 12:43
Hozzávalók : 5 dl erős presszókávé 3 cl csokoládészirup 1,2 dl tejszín 2 ek barna cukor fahéj, szerecsendió az ízesítéshez tejszínhab és fahéjdarabok a szervírozáshoz Elkészítés: A kávé kivételével az összes alapanyagot keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a forró kávét. A kész italt...

Normandiai kávé

2013.12.22 12:44
Hozzávalók: 4 dl presszókávé 4 dl almalé 2 ek barna cukor 3 szelet narancs fahéj, szegfűbors, szegfűszeg Elkészítés: Az összes összetevőt tegyük egy edénybe és forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni tíz percig. Végül a főzetet szűrjük le és öntsük cappuccinos poharakba.

Párizsi kávé

2013.12.22 12:44
Hozzávalók: 2 dl erős átszűrt meleg török kávé 4 ek csokoládé szirup 2 ek Maraskino likőr 1/4 csésze tejszín 1 ek reszelt csokoládé 2 maraskinó meggy Elkészítés: : Keverjük össze a kávét És a csokoládészirupot a Maraskinóval. Ezt 2 nagyobb kávéscsészébe töltjük.Tetejét felvert...

Rumos kávé tejszínnel

2013.12.22 12:45
Hozzávalók: 2 cl presszókávé 3 cl rum 1 kk kakaó 1 kk cukor tejszínhab Elkészítés: Előmelegített csészében alaposan összekeverjük a kakaót, cukrot és a rumot, majd hozzáöntjük a forró kávét és végül a tetejére kanalazzuk a tejszínhabot.

Toddy

2013.12.22 12:46
Hozzávalók: 3 dl presszókávé 1,2 dl Calvados 5 cl barackpálinka 20 g cukor 2,5 cl tejszín Elkészítés: A barackpálinkát öntsük a Calvadoshoz, majd lassú tűzön melegítsük fel őket. A cukort adjuk a forró kávéhoz, majd öntsük a Calvadossal elkevert barackpálinkához és keverjük össze az...
<< 1 | 2