Alkoholmentes kávék
Bécsi kávé
2013.12.22 12:47
Hozzávalók:
1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
2/3 csésze/150 ml tejszín
1 kiskanál/5 g cukor
a díszítéshez:
fahéj
kakaó
Elkészítés: :
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy...
Caffé Latte
2013.12.22 12:50
Hozzávalók:
1 csésze erős presszókávé (6 gr kávéból)
3 csésze forralt tej
Elkészítés:
Öntsük a pohárba a kávét, adjuk hozzá a forró tejet, majd keverjük meg. Ismert a Caffé Latte vaníliás változata is. Ilyenkor a hideg tejet egy kevés vaníliával forraljuk fel és azt adjuk a kávéhoz.
Cappuccino
2013.12.22 12:51
Hozzávalók:
6 gr kávé
0,8-1 dl zsíros tej
kakaópor vagy fahéj a díszítéshez.
Elkészítés:
Öntsük a tejet egy fém, vagy gőzölésre alkalmas edénybe és gőzöljük addig, amíg a tej felszínén hab nem képződik. Ezután főzzünk egy csésze erős presszó kávét és töltsük cappuccinos (min. 1,5 dl) pohárba....
Csokis kávé
2013.12.22 12:52
Hozzávalók:
5 dkg főzőcsokoládé
1 evőkanál víz
5 dl nagyon erős kávé
cukor
Elkészítés: :
A csokit kis darabokra tördeljük, a vizet hozzáöntjük, és kislángon megolvasztjuk. Amikor felolvadt, sima krémmé keverjük. Rátöltjük a kávét, és jól összekeverjük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot.
Frappé
2013.12.22 12:52
Hozzávalók:
4,5 dl hideg presszókávé
0,5 rúd vanília
6 cl sűrített tej
darált jég
tejszínhab a szervírozáshoz
Elkészítés:
A vanília rudat vágjuk hosszában ketté, kaparjuk ki a belsejét, majd ezt adjuk hozzá a kávéhoz. Az így kapott vaníliás kávét a darált jéggel és a sűrített tejjel együtt...
Georgia 'n Ginger
2013.12.22 12:53
Hozzávalók:
30 dkg szeletelt konzerv őszibarack
5 dl presszókávé
1 ek barna cukor
fahéj, gyömbér az ízesítéshez
tejszínhab, reszelt narancshéj a szervírozáshoz
Elkészítés:
Tegyünk egy edénybe 2,5 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, gyömbért és a konzerv barack levét, majd lassú tűzön...
Gyömbéres kávé
2013.12.22 12:54
Hozzávalók:
2,5 cl presszókávé
1 kk méz
csipetnyi gyömbér az ízesítéshez
tejszínhab a szervírozáshoz
Elkészítés:
Egy csészében elkeverjük a mézet és a gyömbért, majd a tetejére öntjük a forró presszókávét és ismételten alaposan összekeverjük az összetevőket. Az ital tetejére tejszínhabot...
Jávai fahéjas kávé
2013.12.22 12:55
Hozzávalók:
4 kk instant kávé,
100 ml habtejszín,
őrölt fahéj
néhány koktélcseresznye,
2 ek gyömbérszirup,
2-3 ek cukor.
Elkészítés:
Két csészében keverjük össze a kávét a cukorral és a gyömbérsziruppal, majd a forró vízzel öntsük fel. A tejszínt ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal verjük...
Jegeskávé
2013.12.22 12:56
Hozzávalók:
1-2 dl főzött kávé
jégkocka
1-2 kiskanál cukor
vanília fagylalt
esetleg tej,
tejszínhab
Elkészítés:
A kávét főzd le és hagyd kihűlni. (Készítheted nescaféból is). Hosszú poharakba tegyél jégkockákat, 1-2 kiskanálnyi cukrot, egy gombóc vanília fagylaltot. Öntsd fel a kávéval,...
Jegeskávé
2013.12.22 12:56
Hozzávalók:
2,5 cl hideg presszókávé
cukor
darált jég
Elkészítés:
A poharat feltöltjük a darált jéggel majd erre öntjük a hideg presszókávét. A hideg kávé enyhén megkeseredik a hűtés során, a cukrozásnál ezt mindenképpen vegyük figyelembe.