Alkoholmentes kávék

Bécsi kávé

2013.12.22 12:47
Hozzávalók: 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé 2/3 csésze/150 ml tejszín 1 kiskanál/5 g cukor a díszítéshez: fahéj kakaó Elkészítés: : Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy...

Caffé Latte

2013.12.22 12:50
Hozzávalók: 1 csésze erős presszókávé (6 gr kávéból) 3 csésze forralt tej Elkészítés: Öntsük a pohárba a kávét, adjuk hozzá a forró tejet, majd keverjük meg. Ismert a Caffé Latte vaníliás változata is. Ilyenkor a hideg tejet egy kevés vaníliával forraljuk fel és azt adjuk a kávéhoz.

Cappuccino

2013.12.22 12:51
Hozzávalók: 6 gr kávé 0,8-1 dl zsíros tej kakaópor vagy fahéj a díszítéshez. Elkészítés: Öntsük a tejet egy fém, vagy gőzölésre alkalmas edénybe és gőzöljük addig, amíg a tej felszínén hab nem képződik. Ezután főzzünk egy csésze erős presszó kávét és töltsük cappuccinos (min. 1,5 dl) pohárba....

Csokis kávé

2013.12.22 12:52
Hozzávalók: 5 dkg főzőcsokoládé 1 evőkanál víz 5 dl nagyon erős kávé cukor Elkészítés: : A csokit kis darabokra tördeljük, a vizet hozzáöntjük, és kislángon megolvasztjuk. Amikor felolvadt, sima krémmé keverjük. Rátöltjük a kávét, és jól összekeverjük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot.

Frappé

2013.12.22 12:52
Hozzávalók: 4,5 dl hideg presszókávé 0,5 rúd vanília 6 cl sűrített tej darált jég tejszínhab a szervírozáshoz Elkészítés: A vanília rudat vágjuk hosszában ketté, kaparjuk ki a belsejét, majd ezt adjuk hozzá a kávéhoz. Az így kapott vaníliás kávét a darált jéggel és a sűrített tejjel együtt...

Georgia 'n Ginger

2013.12.22 12:53
Hozzávalók: 30 dkg szeletelt konzerv őszibarack 5 dl presszókávé 1 ek barna cukor fahéj, gyömbér az ízesítéshez tejszínhab, reszelt narancshéj a szervírozáshoz Elkészítés: Tegyünk egy edénybe 2,5 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, gyömbért és a konzerv barack levét, majd lassú tűzön...

Gyömbéres kávé

2013.12.22 12:54
Hozzávalók: 2,5 cl presszókávé 1 kk méz csipetnyi gyömbér az ízesítéshez tejszínhab a szervírozáshoz Elkészítés: Egy csészében elkeverjük a mézet és a gyömbért, majd a tetejére öntjük a forró presszókávét és ismételten alaposan összekeverjük az összetevőket. Az ital tetejére tejszínhabot...

Jávai fahéjas kávé

2013.12.22 12:55
Hozzávalók: 4 kk instant kávé, 100 ml habtejszín, őrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek gyömbérszirup, 2-3 ek cukor. Elkészítés: Két csészében keverjük össze a kávét a cukorral és a gyömbérsziruppal, majd a forró vízzel öntsük fel. A tejszínt ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal verjük...

Jegeskávé

2013.12.22 12:56
Hozzávalók: 1-2 dl főzött kávé jégkocka 1-2 kiskanál cukor vanília fagylalt esetleg tej, tejszínhab Elkészítés: A kávét főzd le és hagyd kihűlni. (Készítheted nescaféból is). Hosszú poharakba tegyél jégkockákat, 1-2 kiskanálnyi cukrot, egy gombóc vanília fagylaltot. Öntsd fel a kávéval,...

Jegeskávé

2013.12.22 12:56
Hozzávalók: 2,5 cl hideg presszókávé cukor darált jég Elkészítés: A poharat feltöltjük a darált jéggel majd erre öntjük a hideg presszókávét. A hideg kávé enyhén megkeseredik a hűtés során, a cukrozásnál ezt mindenképpen vegyük figyelembe.
1 | 2 >>