Alkoholos bólék

Szilveszteri alkoholos bólé

2013.12.21 18:44
Hozzávalók: 1 literes üveg meggybefőtt, 1-1 üveg félédes pezsgő és félédes vörösbor, 1-1 dl meggylikőr és rum, 1 citrom leve és reszelt héja, 15-20 dkg porcukor. Elkészítés: A meggybefőtt levét leszűrjük, a gyümölcsöt kimagozzuk és mély bólés tálba, tesszük. A megmosott citromot...

Ananászbólé

2013.12.21 18:38
Hozzávalók: 0,5 kg-os darabos ananászkonzerv, 0,5 l dobozos ananászlé, 1 dl rum, 7 dl édes fehérbor, 1 kis üveg száraz pezsgő, 5 dl szódavíz. Elkészítés: Az ananászkonzervet a levével együtt egy mély üvegtálba öntjük, az ananászlével, rummal és az édes fehérborral összekeverjük. A tálat 3...

Bólé

2013.12.21 18:34
Hozzávalók: 1 üveg édes vörösbor fűszerek (fahéj, szegfűszeg, citromhéj, vagy filteres forralt bor fűszer) 1 doboz darabolt ananászkonzerv, 1 cs szárított füge, 1 cs datolya, 2-3 banán, 1 üveg pezsgő (szollóízű gyerekpezsgő) (narancs, mandarin) Elkészítés: 1 üveg édes vörösborból a...

Bólé vegyes gyümölcsökből

2013.12.21 18:36
Hozzávalók: 20 dkg meggybefőtt, 20 dkg őszibarackbefőtt, 15 dkg eper, 15 dkg ribizli, 1 dl konyak, 1 dl Marascino likőr, 7 dl száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő. Elkészítés: A befőtteket bólétálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort,...

Citromos-teás bólé

2013.12.21 18:38
Hozzávalók: 7 kávéskanál fekete teafű, 1 l víz, 3 evőkanál barna kandiscukor, 1 citrom, 3 üveg száraz pezsgő Elkészítés: Előző nap leforrázzuk a teafüvet 1 l vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. A teát leszűrjük, feloldjuk benne a kandiscukrot, majd hagyjuk kihűlni. A tea felét jégkocka...

Málna- vagy szamócabólé

2013.12.21 18:41
Hozzávalók: 50 dkg málna vagy szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl triple sec, 1 dl konyak, 1 üveg édes fehérbor, 1 üveg félszáraz pezsgő. Elkészítés: A málnát vagy a szamócát megtisztítjuk, ha túl nagyok a szemek, félbe, negyedbe vágjuk. Egy mély üvegtálba tesszük, megszórjuk a porcukorral, a...

Őszibarackbólé

2013.12.21 18:44
Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 15 dkg porcukor, 5 dl száraz fehérbor, 7 dl félédes pezsgő, 0.5 dl őszibaracklikőr. Elkészítés: A friss gyümölcsöt meghámozzuk, kimagozzuk, majd a mag körül lévő részt kivágjuk, mert keserű szokott lenni. A barackokat szeletekre vágjuk, és porcukorral rétegezve...

Pezsgős gyümölcsbólé

2013.12.21 18:42
Hozzávalók: 2 doboz darabolt ananász, 3 üveg meggybefőtt, 2 doboz őszibarackbefőtt, 2 doboz vegyes koktélgyümölcs-konzerv, 6 dl édes pezsgő, 0,5 dl narancslikőr, 0,5 dl barackpálinka Elkészítés: A barackokat kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a többi leszűrt gyümölccsel. A...

Rumos ananászbólé

2013.12.21 18:43
Hozzávalók: 1 nagydoboz konzervananász, 2 evőkanál porcukor 1 üveg félédes fehér pezsgő, 1 üveg félédes jófajta fehérbor 1 dl rum /lehetőleg fehér/ Elkészítés: Az ananászt leszűrjük, és egyforma kis darabokra vágjuk. Bóléstálba tesszük. Rálocsoljuk a rumot, rászórjuk a porcukrot, és jól...

Téli bólé

2013.12.21 18:47
Hozzávalók: 40 dkg őszibarackbefőtt, 1 doboz ananászkonzerv, 2 narancs, 1 citrom, 1 dl konyak, 1 dl Triple Sec, 1 l száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő. Elkészítés: A barackokat kockára vágjuk, és levükkel együtt bólés tálba öntjük. A kockára darabolt ananászt levével együtt hozzákeverjük...