Alkoholos bólék
Szilveszteri alkoholos bólé
2013.12.21 18:44
Hozzávalók:
1 literes üveg meggybefőtt,
1-1 üveg félédes pezsgő és félédes vörösbor,
1-1 dl meggylikőr és rum,
1 citrom leve és reszelt héja,
15-20 dkg porcukor.
Elkészítés:
A meggybefőtt levét leszűrjük, a gyümölcsöt kimagozzuk és mély bólés tálba, tesszük. A megmosott citromot...
Ananászbólé
2013.12.21 18:38
Hozzávalók:
0,5 kg-os darabos ananászkonzerv,
0,5 l dobozos ananászlé,
1 dl rum,
7 dl édes fehérbor,
1 kis üveg száraz pezsgő,
5 dl szódavíz.
Elkészítés:
Az ananászkonzervet a levével együtt egy mély üvegtálba öntjük, az ananászlével, rummal és az édes fehérborral összekeverjük. A tálat 3...
Bólé
2013.12.21 18:34
Hozzávalók:
1 üveg édes vörösbor
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, citromhéj, vagy filteres forralt bor fűszer)
1 doboz darabolt ananászkonzerv,
1 cs szárított füge,
1 cs datolya,
2-3 banán,
1 üveg pezsgő (szollóízű gyerekpezsgő)
(narancs, mandarin)
Elkészítés:
1 üveg édes vörösborból a...
Bólé vegyes gyümölcsökből
2013.12.21 18:36
Hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt,
20 dkg őszibarackbefőtt,
15 dkg eper,
15 dkg ribizli,
1 dl konyak,
1 dl Marascino likőr,
7 dl száraz fehérbor,
7 dl száraz pezsgő.
Elkészítés:
A befőtteket bólétálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort,...
Citromos-teás bólé
2013.12.21 18:38
Hozzávalók:
7 kávéskanál fekete teafű,
1 l víz,
3 evőkanál barna kandiscukor,
1 citrom,
3 üveg száraz pezsgő
Elkészítés:
Előző nap leforrázzuk a teafüvet 1 l vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. A teát leszűrjük, feloldjuk benne a kandiscukrot, majd hagyjuk kihűlni. A tea felét jégkocka...
Málna- vagy szamócabólé
2013.12.21 18:41
Hozzávalók:
50 dkg málna vagy szamóca,
20 dkg porcukor,
1 dl triple sec,
1 dl konyak,
1 üveg édes fehérbor,
1 üveg félszáraz pezsgő.
Elkészítés:
A málnát vagy a szamócát megtisztítjuk, ha túl nagyok a szemek, félbe, negyedbe vágjuk. Egy mély üvegtálba tesszük, megszórjuk a porcukorral, a...
Őszibarackbólé
2013.12.21 18:44
Hozzávalók:
60 dkg őszibarack,
15 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
7 dl félédes pezsgő,
0.5 dl őszibaracklikőr.
Elkészítés:
A friss gyümölcsöt meghámozzuk, kimagozzuk, majd a mag körül lévő részt kivágjuk, mert keserű szokott lenni. A barackokat szeletekre vágjuk, és porcukorral rétegezve...
Pezsgős gyümölcsbólé
2013.12.21 18:42
Hozzávalók:
2 doboz darabolt ananász,
3 üveg meggybefőtt,
2 doboz őszibarackbefőtt,
2 doboz vegyes koktélgyümölcs-konzerv,
6 dl édes pezsgő,
0,5 dl narancslikőr,
0,5 dl barackpálinka
Elkészítés:
A barackokat kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a többi leszűrt gyümölccsel. A...
Rumos ananászbólé
2013.12.21 18:43
Hozzávalók:
1 nagydoboz konzervananász,
2 evőkanál porcukor
1 üveg félédes fehér pezsgő,
1 üveg félédes jófajta fehérbor
1 dl rum /lehetőleg fehér/
Elkészítés:
Az ananászt leszűrjük, és egyforma kis darabokra vágjuk. Bóléstálba tesszük. Rálocsoljuk a rumot, rászórjuk a porcukrot, és jól...
Téli bólé
2013.12.21 18:47
Hozzávalók:
40 dkg őszibarackbefőtt,
1 doboz ananászkonzerv,
2 narancs,
1 citrom,
1 dl konyak,
1 dl Triple Sec,
1 l száraz fehérbor,
7 dl száraz pezsgő.
Elkészítés:
A barackokat kockára vágjuk, és levükkel együtt bólés tálba öntjük. A kockára darabolt ananászt levével együtt hozzákeverjük...