Hidegtálak

Aszpikos sonkatekercs

2013.12.21 14:49
Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma; 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is) Elkészítés: A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába,...

Aszpikos vitaminfalatok

2013.12.21 14:47
Hozzávalók: 40 dkg zeller, 40 dkg szezonális gyümölcs (lehet konzerv is), kb. másfél dl sűrű tartármártás, 30 dkg aszpik, 1 citrom, só, zeller zöld ízlés szerint. Elkészítés: Az aszpikkal bélelt őzgerincformát zellerlevelekkel a forma két oldalán, nem túl sűrűn feldíszítjük. Az idénynek...

Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma

2013.12.21 14:52
Hozzávalók: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, őrölt bors Elkészítés: A krémsajtot a vajjal meg a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, á külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét...

Falatkák kétféle sajttal

2013.12.21 14:54
Hozzávalók: 4 kifli, 10 dkg vaj, 15 dkg gonda sajt, 15 dkg ementáli sajt, 1 kisebb jégretek, 20 dkg nagyon apró csemegeuborka Elkészítés: A kifliket karikára vágjuk és vajjal vékonyan megkenjük. A sajtokat fél centi vastag szeletekre vágjuk, és pogácsaszaggatóval a kiflikarikákkal megegyező...

Füstölt sajttal töltött paradicsom

2013.12.21 14:54
Hozzávalók: 4 db nagyobb, kemény paradicsom; 15 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt, füstölt sajt, 1 dl tejföl, 1 evőkanál kapribogyó, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 1 csokor snidling Elkészítés: A juhtúrót a tejföllel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt, füstölt sajtot, a...

Juhsajt fűszeres olajban

2013.12.21 15:13
Hozzávalók: 50 dkg juhsajt, 2-3. csilipaprika, 1 ágacska rozmaring, 3-4 babérlevél, 6-8 fokhagymagerezd, l kiskanál fekete bors, kb. 2-3 dl olívaolaj, 1 evőkanál só Elkészítés: A juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel váltakozva egy megfelelő méretű, . jól záródó üvegbe...

Kolbásszal töltött sertéskaraj

2013.12.21 15:15
Hozzávalók: kb. 80 dkg-os rövidkaraj, 1 evőkanál só, kb. 20 dkg füstölt kolbász (a karaj hosszúságának megfelelő), 4 evőkanál étolaj Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk;' majd hosszú; éles késsel hosszában fölszúrjuk. Akkora vágást készítünk, amelybe az előzőleg megfagyasztott kolbászt...

Körözöttel töltött zöldpaprika

2013.12.21 15:17
Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evőkanál sör A tálaláshoz: 1 doboz ringli Elkészítés: A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára...

Sajtos tojástekercs

2013.12.05 17:14
Hozzávalók: 4 tojás 2 ek tejföl 10 dkg reszelt sajt só bors zöldségek (kukorica, borsó, gomba) Elkészítés: A tojásokat egy tálban alaposan összekeverjük a tejföllel, borssal és sóval. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Beleöntjük a tojást s betesszük a sütőbe. 2-3 perc múlva kivesszük és...

Sonkakrémes falatok

2013.12.21 15:18
Hozzávalók: 4 db kifli, közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 30 dkg füstölt, főtt sonka, 1 dl tejföl, 1 evőkanál almaecet, só, őrölt bors és szerecsendió, 4 db kemény paradicsom Elkészítés: A hagymát fölaprítjuk és a vajon üvegesre, pároljuk. A sonkából 5 dekányit gyufaszálnyi...
1 | 2 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode