Hidegtálak
Aszpikos sonkatekercs
2013.12.21 14:49
Hozzávalók:
8 vékony szelet gépsonka,
20 dkg juhtúró,
3 evőkanál reszelt ecetes torma;
40 dkg franciasaláta,
1 evőkanál zselatinpor,
3 dl húsleves (lehet kockából is)
Elkészítés:
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába,...
Aszpikos vitaminfalatok
2013.12.21 14:47
Hozzávalók:
40 dkg zeller,
40 dkg szezonális gyümölcs (lehet konzerv is),
kb. másfél dl sűrű tartármártás,
30 dkg aszpik,
1 citrom,
só,
zeller zöld ízlés szerint.
Elkészítés:
Az aszpikkal bélelt őzgerincformát zellerlevelekkel a forma két oldalán, nem túl sűrűn feldíszítjük. Az idénynek...
Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma
2013.12.21 14:52
Hozzávalók:
2 db vastag póréhagyma,
20 dkg krémsajt,
20 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
só, őrölt bors
Elkészítés:
A krémsajtot a vajjal meg a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, á külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét...
Falatkák kétféle sajttal
2013.12.21 14:54
Hozzávalók:
4 kifli,
10 dkg vaj,
15 dkg gonda sajt,
15 dkg ementáli sajt,
1 kisebb jégretek,
20 dkg nagyon apró csemegeuborka
Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk és vajjal vékonyan megkenjük. A sajtokat fél centi vastag szeletekre vágjuk, és pogácsaszaggatóval a kiflikarikákkal megegyező...
Füstölt sajttal töltött paradicsom
2013.12.21 14:54
Hozzávalók:
4 db nagyobb, kemény paradicsom;
15 dkg juhtúró,
10 dkg reszelt, füstölt sajt,
1 dl tejföl,
1 evőkanál kapribogyó,
1 evőkanál mustár,
só, őrölt bors,
1 csokor snidling
Elkészítés:
A juhtúrót a tejföllel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt, füstölt sajtot, a...
Juhsajt fűszeres olajban
2013.12.21 15:13
Hozzávalók:
50 dkg juhsajt,
2-3. csilipaprika,
1 ágacska rozmaring,
3-4 babérlevél,
6-8 fokhagymagerezd,
l kiskanál fekete bors,
kb. 2-3 dl olívaolaj,
1 evőkanál só
Elkészítés:
A juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel váltakozva egy megfelelő méretű, . jól záródó üvegbe...
Kolbásszal töltött sertéskaraj
2013.12.21 15:15
Hozzávalók:
kb. 80 dkg-os rövidkaraj,
1 evőkanál só,
kb. 20 dkg füstölt kolbász (a karaj hosszúságának megfelelő),
4 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk;' majd hosszú; éles késsel hosszában fölszúrjuk. Akkora vágást készítünk, amelybe az előzőleg megfagyasztott kolbászt...
Körözöttel töltött zöldpaprika
2013.12.21 15:17
Hozzávalók:
4 db húsos zöldpaprika,
20 dkg juhtúró,
10 dkg vaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors, köménymag,
1 gerezd fokhagyma,
2-3-evőkanál sör
A tálaláshoz:
1 doboz ringli
Elkészítés:
A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára...
Sajtos tojástekercs
2013.12.05 17:14
Hozzávalók:
4 tojás
2 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
só
bors
zöldségek (kukorica, borsó, gomba)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban alaposan összekeverjük a tejföllel, borssal és sóval. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Beleöntjük a tojást s betesszük a sütőbe. 2-3 perc múlva kivesszük és...
Sonkakrémes falatok
2013.12.21 15:18
Hozzávalók:
4 db kifli,
közepes fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj,
30 dkg füstölt, főtt sonka,
1 dl tejföl,
1 evőkanál almaecet,
só, őrölt bors és szerecsendió,
4 db kemény paradicsom
Elkészítés:
A hagymát fölaprítjuk és a vajon üvegesre, pároljuk. A sonkából 5 dekányit gyufaszálnyi...