Tenger gyümölcsei receptek
Avokádós rákkoktél
2013.12.21 14:42
Hozzávalók:
1 maréknyi bazsalikom
0,5 evőkanál mustár
4 evőkanál olívaolaj
0,5 db citrom leve
1 db érett avokádó
10 dkg apró rák
0,5 evőkanál tabasco
4 szál újhagyma
8 db koktélparadicsom
Elkészítés:
A citrom levét adjuk hozzá a mustárhoz. Öntsük hozzá az olívaolajat és a tabasco-t, jól...
Bébi polipsaláta
2013.12.22 15:54
Hozzávalók:
20 dkg zeller szár
0,5 dl olívaolaj
30 dkg polip, friss
8 db koktél paradicsom
1 citrom
1 doboz saláta, vegyes
1 cs koriander
1 cs petrezselyem
só
bors
Elkészítése:
A polipot egy kicsikét összedaraboljuk, majd sós vízben vízben kb. 5 percig főzzük. Közben pedig daraboljuk össze a saláta...
Citromos-fokhagymás ráksaláta
2013.12.21 14:51
Hozzávalók:
1 fej saláta,
1 citrom,
1 evőkanál mustár,
só, őrölt fehérbors,
4-5 gerezd fokhagyma,
20 dkg garnélarák (konzerv),
2 evőkanál étolaj,
2 közepes fej lila hagyma,
1 csokor citromfű
Elkészítés:
A fölforrósított olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a...
Fokhagymás sült kagyló
2013.12.21 14:30
Hozzávalók:
1 db natúr kagylókonzerv,
2 db egész tojás,
1 dl száraz fehérbor,
10-15 dkg finomliszt,
3 gerezd fokhagyma,
fél citrom leve,
1 mk reszelt citromhéj,
1 mk törött fekete bors,
1 csapott tk só.
Elkészítés:
A kagylót olajos levétől leszűrjük, és nagyon óvatosan szétszedjük. A...
Kagyló citrusfélékkel
2013.12.21 14:40
Hozzávalók:
30 dkg fésűkagyló
18 dkg fekete kagyló
30 dkg zöld kagyló
8 osztriga
8 barna kagyló
2,5 dl narancslé
1 dl grapefruitlé
2 kanál citromlé
2 narancs
1 grapefruit
20 dkg menta
pirospaprika
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a hártyáiktól is megtisztított citrusokat és...
Kaliforniai apró rák
2013.12.21 14:31
Hozzávalók:
25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit
1 db egész tojás
8-10 dkg finomliszt
1 citrom leve
1 mk reszelt citromhéj
1 mk törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma
2 ek konyak
Elkészítés:
A rákokat a konzervdobozból kivéve jól lecsöpögtetjük és kicsit hagyjuk szikkadni. A levét...
Kapros gombás rákragu
2013.12.21 14:32
Hozzávalók:
1 csomag koktélrák (mirelit),
1 doboz kínai gombakonzerv,
1 csomó kapor,
10 dkg vaj,
8 dkg liszt,
1,5 dl tejszín,
1 dkg só.
Tészta:
20-20 dkg túró, vaj, és liszt,
1 db tojás,
1 dkg só.
Elkészítés:
A túróból vajjal, liszttel, tojással és sóval tésztát gyúrunk. Fémformákba...
Rák szilvaszósszal wokban sütve
2013.12.21 14:43
Hozzávalók:
40 dkg királyrák megtisztítva
30 dkg fekete rizstészta
1 üveg szilvaszósz
3 evőkanál chili szósz
2 evőkanál világos szójaszósz
1 fej vöröshagyma durván darabolva
6 gerezd fokhagyma szeletelve
1 db gyömbérgyökér (kb. 6 cm hosszú) julienne-re vágva
3 evőkanál szezámmag...
Spagetti kagylós raguval
2013.12.21 14:37
Hozzávalók:
1/2 kagyló
4 gerezd foghagyma
5 db paradicsom
1 csomag petrezselyem
1/2 dl oliva
1 zacskó spagetti
Elkészítés:
A spagetti olivaolajos vízben megfőzöm, de nem töröm meg a tésztát.
Olivaolajon az összezúzott-összevágot foghagymát megpirítom, majd ráöntöm a kagylókat,amiből kiszedtem...
Tenger gyümölcse saláta
2013.12.21 14:38
Hozzávalók:
Kagyló
Tintahal
Baby pollp
Friss garnéla
előfőzöttt garnéla
0,5 dl olivaolaj
Só
Citrom
fokhagyma
Elkészítés:
Serpenyőben az olivaolajat felmelegítem, tintahalat karikára vágom, s ezzel kezdem a piritást, majd hozzárakom a baby polipot, utána a kagylókat, a nyers garnélát. majd a...