Tenger gyümölcsei receptek

Avokádós rákkoktél

2013.12.21 14:42
Hozzávalók:  1 maréknyi bazsalikom 0,5 evőkanál mustár 4 evőkanál olívaolaj 0,5 db citrom leve 1 db érett avokádó 10 dkg apró rák 0,5 evőkanál tabasco 4 szál újhagyma 8 db koktélparadicsom Elkészítés: A citrom levét adjuk hozzá a mustárhoz. Öntsük hozzá az olívaolajat és a tabasco-t, jól...

Bébi polipsaláta

2013.12.22 15:54
Hozzávalók: 20 dkg zeller szár 0,5 dl olívaolaj 30 dkg polip, friss 8 db koktél paradicsom 1 citrom 1 doboz saláta, vegyes 1 cs koriander 1 cs petrezselyem só bors Elkészítése: A polipot egy kicsikét összedaraboljuk, majd sós vízben vízben kb. 5 percig főzzük. Közben pedig daraboljuk össze a saláta...

Citromos-fokhagymás ráksaláta

2013.12.21 14:51
Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 citrom, 1 evőkanál mustár, só, őrölt fehérbors, 4-5 gerezd fokhagyma, 20 dkg garnélarák (konzerv), 2 evőkanál étolaj, 2 közepes fej lila hagyma, 1 csokor citromfű Elkészítés: A fölforrósított olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a...

Fokhagymás sült kagyló

2013.12.21 14:30
Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só. Elkészítés: A kagylót olajos levétől leszűrjük, és nagyon óvatosan szétszedjük. A...

Kagyló citrusfélékkel

2013.12.21 14:40
Hozzávalók:  30 dkg fésűkagyló 18 dkg fekete kagyló 30 dkg zöld kagyló 8 osztriga 8 barna kagyló 2,5 dl narancslé 1 dl grapefruitlé 2 kanál citromlé 2 narancs 1 grapefruit 20 dkg menta pirospaprika extra szűz olívaolaj Elkészítés: Egy tálba tesszük a hártyáiktól is megtisztított citrusokat és...

Kaliforniai apró rák

2013.12.21 14:31
Hozzávalók: 25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit 1 db egész tojás 8-10 dkg finomliszt 1 citrom leve 1 mk reszelt citromhéj 1 mk törött fekete bors 1 gerezd fokhagyma 2 ek konyak Elkészítés: A rákokat a konzervdobozból kivéve jól lecsöpögtetjük és kicsit hagyjuk szikkadni. A levét...

Kapros gombás rákragu

2013.12.21 14:32
Hozzávalók: 1 csomag koktélrák (mirelit), 1 doboz kínai gombakonzerv, 1 csomó kapor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só. Tészta: 20-20 dkg túró, vaj, és liszt, 1 db tojás, 1 dkg só. Elkészítés: A túróból vajjal, liszttel, tojással és sóval tésztát gyúrunk. Fémformákba...

Rák szilvaszósszal wokban sütve

2013.12.21 14:43
Hozzávalók: 40 dkg királyrák megtisztítva 30 dkg fekete rizstészta 1 üveg szilvaszósz 3 evőkanál chili szósz 2 evőkanál világos szójaszósz 1 fej vöröshagyma durván darabolva 6 gerezd fokhagyma szeletelve 1 db gyömbérgyökér (kb. 6 cm hosszú) julienne-re vágva 3 evőkanál szezámmag...

Spagetti kagylós raguval

2013.12.21 14:37
Hozzávalók:  1/2 kagyló 4 gerezd foghagyma 5 db paradicsom 1 csomag petrezselyem 1/2 dl oliva 1 zacskó spagetti Elkészítés: A spagetti olivaolajos vízben megfőzöm, de nem töröm meg a tésztát. Olivaolajon az összezúzott-összevágot foghagymát megpirítom, majd ráöntöm a kagylókat,amiből kiszedtem...

Tenger gyümölcse saláta

2013.12.21 14:38
Hozzávalók:  Kagyló Tintahal Baby pollp Friss garnéla előfőzöttt garnéla 0,5 dl olivaolaj Só Citrom fokhagyma Elkészítés: Serpenyőben az olivaolajat felmelegítem, tintahalat karikára vágom, s ezzel kezdem a piritást, majd hozzárakom a baby polipot, utána a kagylókat, a nyers garnélát. majd a...
1 | 2 >>