Hal ételek
Tejfölös harcsa
2013.12.21 14:02
Hozzávalók:
2 kg-os harcsa,
4 dl sűrű tejföl,
25 dkg húsos füstölt császárszalonna,
4 db paprika,
4 db paradicsom,
4-5 db sampinyon gomba,
1 csokor zellerzöldje
Elkészítés:
A megtisztított konyhakész harcsát sózzuk, borsozzuk, 6-7 órát hűtőben pihentetjük. A vékonyra vágott...
Tengeri halfilé rizzsel
2013.12.21 13:54
Hozzávalók:
1/2 tengeri halfilé,
30 dkg rizs,
1,5 dl tej,
ételízesítő,
bors, bazsalikom,
fokhagyma, petrezselyemzöld,
mandarin, savanyú
uborka, paradicsom
Elkészítés:
A hideg tejbe belekeverjük a delikátot, borsot, bazsalikomot, az apróra vágott fokhagymát, összekeverjük, majd egy nagy...
Tengeri nyelv
2013.12.21 13:58
Hozzávalók:
10 db halszelet,
15 dkg vegyes zöldség,
5 dkg vöröshagyma,
1 dl bor,
15 dkg vaj,
4 dkg liszt,
3 dl tejszín,
só, bors, petrezselyem zöldje, fél citrom.
Elkészítése:
A zöldséget meghámozzuk, a hagymával együtt vékony karikára vágjuk és gyengén sózva, egy darab vajjal, kevés...
Tengeri nyelv főherceg módon
2013.12.21 13:58
Hozzávalók:
10 db halfilé
15 dkg vaj,
2 dl tejszín
1 dl whisky,
1 dl portói bor,
1 dl madeira bor,
1 kanál húskivonat,
30 dkg főtt spárgafej.
Elkészítés:
A halszeleteket a borokkal hal-alaplében megpároljuk, és tálra helyezzük. A hal levét tejszínnel, húskivonattal sűrűre beforraljuk, és...
Töltött érdes lepényhal-filé
2013.12.21 13:55
Hozzávalók:
vaj a sütőforma kivajazásához,
1/2 kis fej vöröshagyma,
3 evőkanál majonéz,
2 teáskanál Dijoni mustár,
1 teáskanál szárított tárkony,
őrölt, fekete bors,
3 dkg vízitorma,
1 lazacszelet vagy vastag filé (kb. 20 dkg),
4 érdes lepényhal- vagy lepényhal-filé (10-10 dkg),
őrölt...
Tonhalgombócok
2013.12.21 13:59
Hozzávalók:
40 dkg tonhal,
2 dl tejszín,
2 db tojásfehérje,
3 g őrölt fehér bors,
10-10 dkg sárgarépa, fehérrépa,
5 dkg vöröshagyma,
1 dl fehérbor,
5 g zsályalevél,
4-4 dkg vaj, liszt,
1 csomó kapor,
1/2 citrom,
2 dkg cukor,
só.
Elkészítés:
A tonhalat ledaráljuk és összekeverjük 1/2...