Hal ételek

Ördöghal

2013.12.21 13:52
Hozzávalók: 2 szép ördöghal olívaolaj fehérbor só, bazsalikom 3 friss fokhagyma 1 kg zöldborsó 6 db koktélparadicsom hallé vagy zöldséglevespor Elkészítése: Az ördöghal egy mélytengeri ragadozóhal. Külsejét tekintve kb. 40 cm hosszú, barnás színű. Nagy feje van, és lapos, széles teste....

Pácolt halfilé

2013.12.21 14:08
Hozzávalók: 6 szelet fagyasztott halfilé 6-7 db egész citrom 1 db hegyes erőspaprika 3 közepes fej lila- vagy vöröshagyma só fehérbors Elkészítés: A fagyasztott halfilét kiengedés után kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, picit borsozzuk és sózzuk, a citromok levét kifacsarjuk, ebbe beletesszük a...

Párolt ördöghal

2013.12.21 13:53
Hozzávalók: 30 dkg ördöghal filé, 8 nagy cikórialevél, őrölt sáfrány, chili, olaj, tengeri só, őrölt bors, frissen tartó fólia. Elkészítés: A cikórialeveleket a párolóban 100 fokon két percig blansírozzuk (leforrázzuk), majd hideg víz alatt hirtelen lehűtjük. A cikórialeveleket...

Pontypaprikás galuskával

2013.12.21 14:16
Hozzávalók: 60 dkg halfilé 6 dkg. zsír 5 dkg kolozsvári szalonna 6 dkg. hagyma 15 dkg. gomba 1 ek. liszt 2 dl. tejföl 1 kk. só, paprika 1 dl. fehérbor Elkészítése: Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük...

Rácponty

2013.12.21 14:07
Hozzávalók: 60 dkg ponty felszeletelve 20 dkg füstölt szalonna 5-6 evőkanál lecsó 20 dkg burgonya 1 fej hagyma 2 dl tejföl bors só Elkészítés: A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, a felszeletelt füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk a hagymával. A halszeleteket, a hagymás szalonnát, a...

Rakott ponty

2013.12.21 14:05
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé 2 fej vöröshagyma 1 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 20 dkg paradicsom 2 paprika 10 dkg vaj 1 evőkanál pirospaprika 2 dl tejföl Elkészítés: A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát...

Sáfrányos sügér

2013.12.21 14:06
Hozzávalók: 8 szelet sügér 2 fej vöröshagyma 2 dl húsleves (kockából) 1 mokkáskanál sáfrány 3 evőkanál olaj 1 dl száraz fehérbor 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű 1 mokkáskanál morzsolt majoránna Elkészítés: A halat hagyjuk felengedni. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk. A...

Sajtkrémes sülthal filé

2013.12.21 14:04
Hozzávalók: 6-8 szelet hal filé 250 g krémsajt tej só liszt vaj fokhagyma kapor snidling (opcionális) rizs Elkészítés: A halakat sós tejben kiengedjük. Lecsöpögtetjük, majd lisztben megforgatjuk. Az elkészített halakat vajban kisütjük. Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a...

Süllő fokhagymával és szalonnával

2013.12.21 14:20
Hozzávalók: 2 közepes méretű süllő (együtt kb. 50dkg) 15 dkg kolozsvári szalonna 3 dl tej 5 gerezd fokhagyma só, kakukkfű, bors 25 dkg burgonya 1 fél citrom leve   Elkészítése: A jól megtisztított süllőt beirdaljuk és 2 gerezd fokhagymával, tejjel és sóval pácoljuk kb....

Sült lazac

2013.12.21 14:01
Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba 1 csomag újhagyma 1 paprika kevés olívaolaj só bors grillfűszer 2 db lazac filé Elkészítés: A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük. A gombát, az...
<< 1 | 2 | 3 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode