Hal ételek
Ördöghal
2013.12.21 13:52
Hozzávalók:
2 szép ördöghal
olívaolaj
fehérbor
só, bazsalikom
3 friss fokhagyma
1 kg zöldborsó
6 db koktélparadicsom
hallé vagy zöldséglevespor
Elkészítése:
Az ördöghal egy mélytengeri ragadozóhal. Külsejét tekintve kb. 40 cm hosszú, barnás színű. Nagy feje van, és lapos, széles teste....
Pácolt halfilé
2013.12.21 14:08
Hozzávalók:
6 szelet fagyasztott halfilé
6-7 db egész citrom
1 db hegyes erőspaprika
3 közepes fej lila- vagy vöröshagyma
só
fehérbors
Elkészítés:
A fagyasztott halfilét kiengedés után kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, picit borsozzuk és sózzuk, a citromok levét kifacsarjuk, ebbe beletesszük a...
Párolt ördöghal
2013.12.21 13:53
Hozzávalók:
30 dkg ördöghal filé,
8 nagy cikórialevél,
őrölt sáfrány,
chili,
olaj,
tengeri só, őrölt bors,
frissen tartó fólia.
Elkészítés:
A cikórialeveleket a párolóban 100 fokon két percig blansírozzuk (leforrázzuk), majd hideg víz alatt hirtelen lehűtjük. A cikórialeveleket...
Pontypaprikás galuskával
2013.12.21 14:16
Hozzávalók:
60 dkg halfilé
6 dkg. zsír
5 dkg kolozsvári szalonna
6 dkg. hagyma
15 dkg. gomba
1 ek. liszt
2 dl. tejföl
1 kk. só, paprika
1 dl. fehérbor
Elkészítése:
Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük...
Rácponty
2013.12.21 14:07
Hozzávalók:
60 dkg ponty felszeletelve
20 dkg füstölt szalonna
5-6 evőkanál lecsó
20 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 dl tejföl
bors
só
Elkészítés:
A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, a felszeletelt füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk a hagymával. A halszeleteket, a hagymás szalonnát, a...
Rakott ponty
2013.12.21 14:05
Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
2 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
20 dkg paradicsom
2 paprika
10 dkg vaj
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
Elkészítés:
A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát...
Sáfrányos sügér
2013.12.21 14:06
Hozzávalók:
8 szelet sügér
2 fej vöröshagyma
2 dl húsleves (kockából)
1 mokkáskanál sáfrány
3 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
1 mokkáskanál morzsolt majoránna
Elkészítés:
A halat hagyjuk felengedni. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk. A...
Sajtkrémes sülthal filé
2013.12.21 14:04
Hozzávalók:
6-8 szelet hal filé
250 g krémsajt
tej
só
liszt
vaj
fokhagyma
kapor
snidling (opcionális)
rizs
Elkészítés:
A halakat sós tejben kiengedjük. Lecsöpögtetjük, majd lisztben megforgatjuk. Az elkészített halakat vajban kisütjük. Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a...
Süllő fokhagymával és szalonnával
2013.12.21 14:20
Hozzávalók:
2 közepes méretű süllő (együtt kb. 50dkg)
15 dkg kolozsvári szalonna
3 dl tej
5 gerezd fokhagyma
só, kakukkfű, bors
25 dkg burgonya
1 fél citrom leve
Elkészítése:
A jól megtisztított süllőt beirdaljuk és 2 gerezd fokhagymával, tejjel és sóval pácoljuk kb....
Sült lazac
2013.12.21 14:01
Hozzávalók:
40 dkg csiperke gomba
1 csomag újhagyma
1 paprika
kevés olívaolaj
só
bors
grillfűszer
2 db lazac filé
Elkészítés:
A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük. A gombát, az...