Hal ételek
Afrika harcsa paprikásan
2013.12.21 14:13
Hozzávalók:
4 kg afrikai harcsa
húsos szalonna
40 dkg hagyma
őrölt paprika
zöldpaprika
paradicsom
víz
só
bors
fokhagyma
Elkészítés:
Előkészítem a halat. A húsos szalonnát megolvasztom. Amikor már ropogós a pörc, kiszedem a zsírból. A kiolvadt zsírban a felaprított hagymát megpárolom....
Balatoni hekk
2013.12.21 13:51
Hozzávalók:
1 kg hekk
3 gerezd fokhagyma
7 dl tej
20 dkg liszt
3 db tojás
só
őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A hekk halakat egy éjszakára 5 dl, sóval és zúzott fokhagymával fűszerezett tejbe helyezzük.
Sütés előtt a maradék 2 dl tejbe belekeverjük a 20 dkg lisztet, a 3 db tojást és a...
Burgonyás ponty
2013.12.21 14:15
Hozzávalók:
1 kg ponty
10 dkg vaj
80 dkg krumpli
fél citrom, só
Elkészítése:
A pontyot kívül belül megtisztítjuk, fejét levágjuk és testét hosszában kettéhasítjuk. Ha filézett halat veszünk akkor ezek nem szükségesek. A halat újjnyi távolságokra bevagdaljuk. A vágásokba vajdarabkát teszünk. A...
Csuka káposztásan
2013.12.21 14:17
Hozzávalók:
2 kg-os csuka
1 kg savanyú káposzta
10 dkg vöröshagyma
6 dkg liszt
1 dkg paprika
8 dkg zsír
3 dl tejföl
só
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával...
Dióval töltött csuka
2013.12.21 14:19
Hozzávalók:
1 másfél kg-os csuka
2 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
2 tojás
1 zsemle
1 dl tejföl
fél citrom
őrölt bors
só, majoránna
Elkészítés:
A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá verjük a...
Grillezett tonhal
2013.12.21 13:57
Hozzávalók:
4 szelet tonhal
2 babérlevél
1 citrom
6 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott szurokfű
3 evőkanál (konzerv) kapribogyó
őrölt bors
só
Elkészítés:
A citrom héját gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajban a citromhéjat és a babérlevelet kissé átsütjük, majd levesszük a tűzről,...
Halas batyu gazdagon
2013.12.21 14:12
Hozzávalók:
személyenként:
25 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
2 közepes szem krumpli
1 közepes paradicsom
1 marék gomba szeletelve vagy kockázva
1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika
1 evőkanálnyi hagymakarika
1/2 gerezd fokhagyma
1 dl...
Juhtúróval rakott szaggatott csuka
2013.12.21 14:10
Hozzávalók:
kb. 2-2,5 kg csuka
rama sütőmargarin
50 dkg zsemlemorzsa
hal fűszerkeverék
5 dl tejföl
50 dkg juhtúró (jó hozzá a tehéntúró is)
Elkészítés:
A csukát kb. 4-5 cm-es darabokra vágom. Lobogó sós vízben kb. 15 percig főzöm, majd leszűröm. Kézzel leszaggatom a szálkákról a húst. Egy...
Kapros halragu
2013.12.21 13:56
Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg tengeri halfilé,
2 csemegeuborka,
1 dl tejföl,
1 fej hagyma,
1 csokor kapor,
1 evőkanál citromlé,
só, halfűszerkeverék,
színes bors
Elkészítés:
A tengeri halfilét nagyobb kockákra vágjuk.Citromlével megcsöpögtetjük.Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a...
Olívás halfilé datolyával
2013.12.21 14:09
Hozzávalók:
1 kg fehérhúsú halfilé
10 dkg datolya
1/2 fél citrom
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál gyömbérpor
2 kk. sűrített paradicsom
12 szem olajbogyó
1/2 mokkáskanál paprikakrém
A körítéshez:
2 tasak gyorsrizs
Elkészítés:
A halat megmossuk. A datolyát kimagozzuk,...