Hal ételek

Afrika harcsa paprikásan

2013.12.21 14:13
Hozzávalók: 4 kg afrikai harcsa húsos szalonna 40 dkg hagyma őrölt paprika zöldpaprika paradicsom víz só bors fokhagyma Elkészítés: Előkészítem a halat. A húsos szalonnát megolvasztom. Amikor már ropogós a pörc, kiszedem a zsírból. A kiolvadt zsírban a felaprított hagymát megpárolom....

Balatoni hekk

2013.12.21 13:51
Hozzávalók: 1 kg hekk 3 gerezd fokhagyma 7 dl tej 20 dkg liszt 3 db tojás só őrölt pirospaprika Elkészítés: A hekk halakat egy éjszakára 5 dl, sóval és zúzott fokhagymával fűszerezett tejbe helyezzük. Sütés előtt a maradék 2 dl tejbe belekeverjük a 20 dkg lisztet, a 3 db tojást és a...

Burgonyás ponty

2013.12.21 14:15
Hozzávalók: 1 kg ponty 10 dkg vaj 80 dkg krumpli fél citrom, só Elkészítése: A pontyot kívül belül megtisztítjuk, fejét levágjuk és testét hosszában kettéhasítjuk. Ha filézett halat veszünk akkor ezek nem szükségesek. A halat újjnyi távolságokra bevagdaljuk. A vágásokba vajdarabkát teszünk. A...

Csuka káposztásan

2013.12.21 14:17
Hozzávalók: 2 kg-os csuka 1 kg savanyú káposzta 10 dkg vöröshagyma 6 dkg liszt 1 dkg paprika 8 dkg zsír 3 dl tejföl só Elkészítés: A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával...

Dióval töltött csuka

2013.12.21 14:19
Hozzávalók: 1 másfél kg-os csuka 2 dl tej 20 dkg vaj 20 dkg darált dió 2 tojás 1 zsemle 1 dl tejföl fél citrom őrölt bors só, majoránna Elkészítés: A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá verjük a...

Grillezett tonhal

2013.12.21 13:57
Hozzávalók: 4 szelet tonhal 2 babérlevél 1 citrom 6 evőkanál olaj 1 evőkanál apróra vágott szurokfű 3 evőkanál (konzerv) kapribogyó őrölt bors só Elkészítés: A citrom héját gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajban a citromhéjat és a babérlevelet kissé átsütjük, majd levesszük a tűzről,...

Halas batyu gazdagon

2013.12.21 14:12
Hozzávalók: személyenként: 25 dkg tengeri halfilé (tőkehal) 2 közepes szem krumpli 1 közepes paradicsom 1 marék gomba szeletelve vagy kockázva 1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika 1 evőkanálnyi hagymakarika 1/2 gerezd fokhagyma 1 dl...

Juhtúróval rakott szaggatott csuka

2013.12.21 14:10
Hozzávalók: kb. 2-2,5 kg csuka rama sütőmargarin 50 dkg zsemlemorzsa hal fűszerkeverék 5 dl tejföl 50 dkg juhtúró (jó hozzá a tehéntúró is) Elkészítés: A csukát kb. 4-5 cm-es darabokra vágom. Lobogó sós vízben kb. 15 percig főzöm, majd leszűröm. Kézzel leszaggatom a szálkákról a húst. Egy...

Kapros halragu

2013.12.21 13:56
Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg tengeri halfilé, 2 csemegeuborka, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma, 1 csokor kapor, 1 evőkanál citromlé, só, halfűszerkeverék, színes bors Elkészítés: A tengeri halfilét nagyobb kockákra vágjuk.Citromlével megcsöpögtetjük.Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a...

Olívás halfilé datolyával

2013.12.21 14:09
Hozzávalók: 1 kg fehérhúsú halfilé 10 dkg datolya 1/2 fél citrom 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál gyömbérpor 2 kk. sűrített paradicsom 12 szem olajbogyó 1/2 mokkáskanál paprikakrém A körítéshez: 2 tasak gyorsrizs Elkészítés: A halat megmossuk. A datolyát kimagozzuk,...
1 | 2 | 3 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode