Zöldséges combfalatok

2013.12.04 12:30

Hozzávalók:

50 dkg csirkecomb filé
40 dkg brokkoli
3 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 dbz kukorica
1 tk. curry
3-4 ek. szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors (én durvára őrölt szines borsot használtam)
ételízesítő
olaj

1 ek. petrezselyemzöld apróra vágva
2 ek. citromlé
2-3 fej gomba
cukor

 

Elkészítés:

A húst nagyobb falatokra vágjuk. Szójaszószból, őrölt borsból, citromléből, zúzott fokhagymából  és cukorból egy ízlésünknek megfelelő pácot készítünk. Ebbe beleforgatjuk a húst, letakarjuk, és hagyjuk állni egy jó órán át. A wokban olajat hevítünk, és a nagyobb kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne, majd a pácolt húst a levével együtt hozzáöntjük. Megszórjuk ételízesítővel és curryvel, valamint még egy kis borssal. Vigyázzunk, a
szójaszósz alapvetően sós. Fakanállal időnként átkeverve készre sütjük. Egy tálba kiszedjük a hagymás húst, majd a helyére beletesszük az időközben megmosott és kb. egy centis darabokra vagdalt sárgarépát és a nyers brokkolirózsákat. (lehet fagyasztott is a brokkoli) Megszórjuk ételízesítővel, és egy alufólia darabbal lefedve hagyjuk a saját gőzében párolódni. Amikor a répa elveszti nyers keménységét, hozzáadjuk a négybe vágott gombákat is. Nem kell a zöldségeket teljesen megpuhítani, hiszen nem pép lesz belőlük. A fóliát levéve a maradék nedvességet elsütjük alóla, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, majd a várakozó hagymás húst is. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, esetleg metélőhagymával, és már lehet is az asztalhoz ülni.