Tormás krumpli krémleves

2013.12.04 14:08

Hozzávalók:

  • egy fej vöröshagyma
  • olaj
  • 5-6 nagyobb szem krumpli
  • 2 dl tejszín
  • egy db zöldségleves kocka
  • ízlés szerinti friss torma
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés:

Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a megtisztított és feldarabolt burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje. Ízesítsük sóval, kevéske őrölt szerecsendióval és a leveskockával. Főzzük legalább tíz percig.
Merülő mixerrel pürésítsük, majd dúsítsuk tejszínnel. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
Tálalás előtt reszeljük bele a friss tormát. Készíthetjük ecetes vagy tejszínes tormával is, de vigyázzunk, ne tegyük forró levesbe, mert elveszíti csípős aromáját.


Készíts ingyenes honlapot Webnode