Tojásos lecsóval töltött csirkemell

2013.12.04 12:36

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 4 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 db tojás
  • 1 cs szeletelt bacon

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.

A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja.

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk.

Kicsit hagyjuk hűlni, majd a csirkemellek közepére halmozzuk. A hússzeleteket felgöngyöljük,baconba tekerjük és szorosan alufóliába tekerjük. A tekercseket sütőrácsra,grillre vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük.
Friss salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!