Szilveszteri alkoholos bólé

2013.12.21 18:44

Hozzávalók:

  • 1 literes üveg meggybefőtt,
  • 1-1 üveg félédes pezsgő és félédes vörösbor,
  • 1-1 dl meggylikőr és rum,
  • 1 citrom leve és reszelt héja,
  • 15-20 dkg porcukor.

Elkészítés:

A meggybefőtt levét leszűrjük, a gyümölcsöt kimagozzuk és mély bólés tálba, tesszük. A megmosott citromot felkarikázzuk, majd kettévágjuk, és a meggyre tesszük. Ráhintjük a porcukrot, majd a meggylikőrt és a rumot fél deci meggybefőttlével elkeverve, rálocsoljuk. A tálat befedjük, és a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül érleljük. A meggybefőttlevet és a bort meg a pezsgőt jéghidegre hűtjük, és közvetlenül fogyasztás előtt a gyümölcsre locsoljuk, majd csészékbe vagy poharakba öntve tálaljuk.


 


Készíts ingyenes honlapot Webnode