Szilveszteri alkoholmentes bólé

2013.12.21 18:45

Hozzávalók:

  • 1 és fél liter tonik /szénsavas üdítő ital/,
  • 1 citrom leve és reszelt héja,
  • 15-20 dkg porcukor ízlés szerint,
  • 1 literes üveg meggybefőtt,
  • 1 teáskanál konyakaroma,
  • 1 teáskanál rumaroma.

Elkészítés:

A meggybefőtt levét leszűrjük, a gyümölcsöt mély bólés tálba rakjuk. A megmosott citromot vékonyra karikázzuk, a meggyre tesszük. Ráhintjük a porcukrot, a konyakaromát és a rumaromát fél deci meggybefőttlével elkeverve rálocsoljuk. A befedett tálat a hűtőszekrényben legalább három órán keresztül érleljük. A meggybefőttlevet és a tonikot jéghidegre hűtjük. Közvetlenül fogyasztás előtt a gyümölcsre öntjük a befőttlevet, majd tonikkal is felöntve összekeverjük, és azonnal csészékbe vagy poharakba téve szervírozzuk. Gyerekeknek is adhatjuk.