Őszibarackbólé

2013.12.21 18:44

Hozzávalók:

  • 60 dkg őszibarack,
  • 15 dkg porcukor,
  • 5 dl száraz fehérbor,
  • 7 dl félédes pezsgő,
  • 0.5 dl őszibaracklikőr.

Elkészítés:

A friss gyümölcsöt meghámozzuk, kimagozzuk, majd a mag körül lévő részt kivágjuk, mert keserű szokott lenni. A barackokat szeletekre vágjuk, és porcukorral rétegezve üvegtálba tesszük. Annyi bort öntünk rá, hogy ellepje majd hűtőszekrényben lefedve, egy napig állni hagyjuk. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntjük rá a maradék bort és a pezsgőt, végül hozzákeverjük az őszibaracklikőrt is. Jól lehűtve tálaljuk.


Készíts ingyenes honlapot Webnode