Málna- vagy szamócabólé

2013.12.21 18:41

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna vagy szamóca,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 dl triple sec,
  • 1 dl konyak,
  • 1 üveg édes fehérbor,
  • 1 üveg félszáraz pezsgő.

Elkészítés:

A málnát vagy a szamócát megtisztítjuk, ha túl nagyok a szemek, félbe, negyedbe vágjuk. Egy mély üvegtálba tesszük, megszórjuk a porcukorral, a konyakkal és a triple sec-kel meglocsoljuk, a tálat folpackkal légmentesen lefedve, 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután ráöntjük a jégbe hűtött fehérbort, és tálalás előtt a szintén jégbe hűtött pezsgőt. (Hígabban is adhatjuk, lásd: Eperbólé.) Széles szájú poharakba mérjük, kiskanalat adunk hozzá, hogy ki-ki a végén a gyümölcsöt kiszedhesse vele.