Kapros gombás rákragu
Hozzávalók:
- 1 csomag koktélrák (mirelit),
- 1 doboz kínai gombakonzerv,
- 1 csomó kapor,
- 10 dkg vaj,
- 8 dkg liszt,
- 1,5 dl tejszín,
- 1 dkg só.
Tészta:
- 20-20 dkg túró, vaj, és liszt,
- 1 db tojás,
- 1 dkg só.
Elkészítés:
A túróból vajjal, liszttel, tojással és sóval tésztát gyúrunk. Fémformákba nyomkodjuk és megsütjük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk, beletesszük a finomra vágott kaprot, felengedjük a tejszínnel, valamint a gombalével mártás sűrűségűre hígítjuk. Végül beleforraljuk a kiolvasztott rákhúst és a cikkekre vágott gombát. Tálaláskor a tésztakosarakba öntjük a ragut.