Hortobágyi húsospalacsinta
2013.12.01 20:16
Töltelékhez:
- 500 g darált hús
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- só / bors
- pirospaprika
- étolaj
Tésztához:
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 4 dl tej
- 1 dl szódavíz
- 1 kk só
- 1 fél kk cukor
elkészítés
- Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
- Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
- Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
- Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
- Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
- A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
- Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.