Hortobágyi húsospalacsinta

2013.12.01 20:16

Töltelékhez:

  • 500 g darált hús
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • só / bors
  • pirospaprika
  • étolaj

Tésztához:

  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 1 kk só
  • 1 fél kk cukor

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
  3. Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. 
  4. Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
  5. Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
  6. A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
  7. Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.


Készíts ingyenes honlapot Webnode