Gesztenye-krémleves
Hozzávalók:
15 dkg gesztenyemassza (édes is lehet), 3 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési búzakeményítő, 1 evőkanál gombalevespor, 1 evőkanál rum, 1 húsleveskocka, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés só.
Elkészítés:
A gesztenyemasszát simára keverem 2 dl tejszínnel és 1 dl vízzel. Ezután hozzákeverem a búzakeményítőt és a gombalevesport, majd kis fazékba öntöm. Folytonosan kevergetve felforralom, ezután felöntöm még 4 dl vízzel. Beleteszem a húsleveskockát, a megtisztított és összezúzott fokhagymát valamint a törött borsot. Ismét felforralom, végül a rummal és a finomra metélt petrezselyemzölddel ízesítve, a lángról lehúzom és befedem. Tálalás előtt a megmaradt tejszínből kemény habot verek, és a leveses csészékbe öntött forró leves tetejére egy-egy kanál hideg habot teszek. Azonnal kell fogyasztani, mert a tejszínhab nagyon gyorsan elolvad.