Friss gyümölcsökből
Hozzávalók:
- 2 nagy narancs,
- 4 szem kockacukor,
- 4 mandarin,
- 2 nagy banán
- 1 grépfrút,
- 1 citrom,
- 20 dkg porcukor,
- 1 kiskanál konyakaroma
- 5 dl szénsavas narancslé,
- 1 l szénsavas tonik
Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bólés tálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk.