Friss gyümölcsökből

2013.12.21 18:39

Hozzávalók:

  • 2 nagy narancs,
  • 4 szem kockacukor,
  • 4 mandarin,
  • 2 nagy banán
  • 1 grépfrút,
  • 1 citrom,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 kiskanál konyakaroma
  • 5 dl szénsavas narancslé,
  • 1 l szénsavas tonik

 

Elkészítés:

A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bólés tálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk.