Fehércsoki leves

2013.12.04 14:19

Hozzávalók:

  • 3 dl habtejszín
  • 3 dl tej
  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 3 teáskanál méz
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer
  • gyümölcsök (aszalt szilva, banán, alma, mandarin, narancs)

Elkészítés:

1.) A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Belekeverjük a mézet és a mézeskalács fűszert, majd ha kicsit kihűlt, a tejszínt is. Hűtőbe tesszük.
2.) A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy teflonban kevés olívaolajon megpirítjuk. A hideg levesbe keverjük, és azonnal tálaljuk. Így a leves kellemes, szobahőmérsékletű lesz. (De hidegen is nagyon finom.)


Készíts ingyenes honlapot Webnode