Diétás rakott karfiol

2013.12.21 13:02

Hozzávalók:

  • 25 dkg fagyasztott karfiol
  • 1 dl joghurt
  • 10 dkg pulykahús
  • 3 evőkanál bulgur
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • fűszerpaprika

Elkészítés:

A karfiolt sóval roppanósra pároljuk. Közben az olívaolajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fűszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára főzzük. Ha elkészült, összekeverjük a megfőzött bulgurral. A sütőtepsit vékonyan kiolajozzuk, és alulra egy réteg karfiolt teszünk, majd a húsos, bulguros töltelék és újra a karfiol következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütőben szép pirosra sütjük.