Diétás rakott karfiol
Hozzávalók:
- 25 dkg fagyasztott karfiol
- 1 dl joghurt
- 10 dkg pulykahús
- 3 evőkanál bulgur
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehérbors
- fűszerpaprika
Elkészítés:
A karfiolt sóval roppanósra pároljuk. Közben az olívaolajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fűszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára főzzük. Ha elkészült, összekeverjük a megfőzött bulgurral. A sütőtepsit vékonyan kiolajozzuk, és alulra egy réteg karfiolt teszünk, majd a húsos, bulguros töltelék és újra a karfiol következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütőben szép pirosra sütjük.