Bólé

2013.12.21 18:34

Hozzávalók:

  • 1 üveg édes vörösbor
  • fűszerek (fahéj, szegfűszeg, citromhéj, vagy filteres forralt bor fűszer)
  • 1 doboz darabolt ananászkonzerv,
  • 1 cs szárított füge,
  • 1 cs datolya,
  • 2-3 banán,
  • 1 üveg pezsgő (szollóízű gyerekpezsgő)
  • (narancs, mandarin)

Elkészítés:

1 üveg édes vörösborból a szokásos fűszerekkel. Ebből egy forralt bort készítünk, majd 1 csomag szárított fügét és datolyát összevágunk egyforma darabokra, egy marék mazsolával a meg meleg borhoz adjuk. Mikor kihűlt, beteszünk egy doboz darabolt ananászkonzervet, 2-3 banánt, de lehet meg bele tenni narancsot vagy mandarint is, csak vigyázni kell, mert néha megkeseredik, ha sokat áll, inkább a vége felé tegyük bele. Mindezt jól lehűtve tartjuk a tálalásig, akkor beleöntünk egy üvegpezsgőt, összekeverjük, és már fogyaszthatjuk is. Jó sok benne a gyümölcs, de ez benne a jó. Ha valaki nem akarja, hogy sok legyen benne az alkohol, akkor lehet szőlő ízű gyerekpezsgővel is felönteni.