Bécsi kávé
Hozzávalók:
- 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
- 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
- 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
- 2/3 csésze/150 ml tejszín
- 1 kiskanál/5 g cukor
a díszítéshez:
- fahéj
- kakaó
Elkészítés: :
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot. Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.