Bécsi kávé

2013.12.22 12:47

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
  • 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
  • 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
  • 2/3 csésze/150 ml tejszín
  • 1 kiskanál/5 g cukor

a díszítéshez:

  • fahéj
  • kakaó

Elkészítés: :

Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot. Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.


Készíts ingyenes honlapot Webnode