Cikkek archívuma
Meggyleves
2013.12.04 13:58
Hozzávalók:
50 dkg meggy, 15 dkg cukor, 1 dl tejföl, 1 ek liszt, só, fahéj, citromhéj.
Elkészítés:
A meggyet 1,5 l sós, cukros vizben 2-3 percig főzzük a citromhéjjal es a fahéjjal együtt, majd a tejfölben simára elkevert liszttel besűrítjük. Néhány percig forraljuk, melegen vagy hidegen tálaljuk.
Csodás meggyleves
2013.12.04 13:56
Hozzávalók:
50 dkg jó érett meggy, 2 dl tejszín, 1 dl vörös bor, 1 citrom leve és héja, 10-15 dkg cukor, ízlés szerint, 4 szem szegfűszeg, 1 csapott teáskanál burgonyaliszt vagy búzakeményítő, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só.
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, szárát leszedjük és kimagozzuk....
Málnaleves
2013.12.04 13:54
Hozzávalók:
80 dkg málna, 1/2 citrom leve, 30 dkg porcukor, 1 mk. őrölt fahéj, 3 dl vörösbor
Elkészítés:
A málnát megtisztítjuk, megmossuk. Negyedrészét kb. 5 dkg porcukorral meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A maradék porcukrot kb. fél liter vízzel felforraljuk, ráöntjük a...
Hideg málnaleves
2013.12.04 13:53
Hozzávalók:
2 személyre: 5 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl málnalé, 30 dkg málna.
Elkészítés:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, a felét ízlés szerint megcukrozzuk, és jégre tesszük. A cukrozatlan részt szitán áttörjük, 3 dl málnalét, 12 dl vizet fél citrom levével elkeverve ráöntjük. Ezután...
Mandulás tejleves
2013.12.04 13:52
Hozzávalók:
10 dkg mandula, 1 liter tej, 1 tojássárgája, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 narancs, ízlés szerint édes tejszínhab.
Elkészítés:
A forrázott, tisztított mandulát daráljunk le. Dolgozzuk össze a tojás sárgájával, porcukorral, kb. 1 dl tejjel. Forraljunk fel 9 dl tejet csipetnyi sóval és...
Körteleves
2013.12.04 13:50
Hozzávalók:
75 dkg körte, 2 dl joghurt, 1 ek liszt, cukor, só
Elkészítés:
A meghámozott, felszeletelt körtét forrásban levő vizben felfőzzük. A joghurtot simára keverjük a lisztteles állandó keverés mellett, a megfőtt körtére öntjük. Csipet sót és ízlés szerint cukrot teszünk bele.
Körtekrémleves
2013.12.04 13:49
Hozzávalók:
50 dkg körte, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 dl víz, 1 db citrom, 2 szem szegfűszeg, kevés fahéj, csipet só
Elkészítés:
A héjától és magházától megtisztított körtéket apró kockákra vágjuk. A forrásban lévő vízbe citromot csavarunk, és a...
Kivis krémleves
2013.12.04 13:48
Hozzávalók:
20dkg kivi, 1 alma, 1 cs. vaníliás cukor, fél mokkáskanál édesítőszer, 1 csipetnyi menta, 1 ek zabpehelyliszt, 1 pohár joghurt
Elkészítés:
A kivit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, illetve a kiviből négy szeletet elteszünk díszítésre. A gyümölcsöket az édesítőszerrel és a...
Hideg görögdinnyeleves
2013.12.04 13:46
A görögdinnyét kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és turmix edénybe helyezzük. Egyéni ízlés szerint hozzáadunk vörös bort, porcukrot és citromlevet. Ezután pépesítjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A csésze aljában dinnyegolyókkal tálaljuk.
Sárgabarackleves
2013.12.04 13:46
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack, 1 csipet őrölt fehérbors, 15 dkg porcukor, 1 db citrom reszelt héja, 2 db szegfűszeg, 1 dl fehérbor, 1 csipet őrölt fahéj, 2 dl tejszín
Elkészítés:
A sárgabarackot kimagozzuk, meghámozzuk, kb. negyedrészét apró kockákra vágjuk. Mélyebb üveg vagy porcelántálba...
Tételek: 271 - 280 ból 328