Cikkek archívuma

Meggyleves

2013.12.04 13:58
Hozzávalók: 50 dkg meggy, 15 dkg cukor, 1 dl tejföl, 1 ek liszt, só, fahéj, citromhéj. Elkészítés: A meggyet 1,5 l sós, cukros vizben 2-3 percig főzzük a citromhéjjal es a fahéjjal együtt, majd a tejfölben simára elkevert liszttel besűrítjük. Néhány percig forraljuk, melegen vagy hidegen tálaljuk.

Csodás meggyleves

2013.12.04 13:56
Hozzávalók: 50 dkg jó érett meggy, 2 dl tejszín, 1 dl vörös bor, 1 citrom leve és héja, 10-15 dkg cukor, ízlés szerint, 4 szem szegfűszeg, 1 csapott teáskanál burgonyaliszt vagy búzakeményítő, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só. Elkészítés: A meggyet megmossuk, szárát leszedjük és kimagozzuk....

Málnaleves

2013.12.04 13:54
Hozzávalók: 80 dkg málna, 1/2 citrom leve, 30 dkg porcukor, 1 mk. őrölt fahéj, 3 dl vörösbor Elkészítés: A málnát megtisztítjuk, megmossuk.  Negyedrészét kb.  5 dkg porcukorral meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük.  A maradék porcukrot kb. fél liter vízzel felforraljuk, ráöntjük a...

Hideg málnaleves

2013.12.04 13:53
Hozzávalók: 2 személyre: 5 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl málnalé, 30 dkg málna. Elkészítés: A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, a felét ízlés szerint megcukrozzuk, és jégre tesszük. A cukrozatlan részt szitán áttörjük, 3 dl málnalét, 12 dl vizet fél citrom levével elkeverve ráöntjük. Ezután...

Mandulás tejleves

2013.12.04 13:52
Hozzávalók: 10 dkg mandula, 1 liter tej, 1 tojássárgája, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 narancs, ízlés szerint édes tejszínhab. Elkészítés: A forrázott, tisztított mandulát daráljunk le. Dolgozzuk össze a tojás sárgájával, porcukorral, kb. 1 dl tejjel. Forraljunk fel 9 dl tejet csipetnyi sóval és...

Körteleves

2013.12.04 13:50
Hozzávalók: 75 dkg körte, 2 dl joghurt, 1 ek liszt, cukor, só Elkészítés: A meghámozott, felszeletelt körtét forrásban levő vizben felfőzzük. A joghurtot simára keverjük a lisztteles állandó keverés mellett, a megfőtt körtére öntjük. Csipet sót és ízlés szerint cukrot teszünk bele.

Körtekrémleves

2013.12.04 13:49
Hozzávalók: 50 dkg körte, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 dl víz, 1 db citrom, 2 szem szegfűszeg, kevés fahéj, csipet só Elkészítés: A héjától és magházától megtisztított körtéket apró kockákra vágjuk. A forrásban lévő vízbe citromot csavarunk, és a...

Kivis krémleves

2013.12.04 13:48
Hozzávalók: 20dkg kivi, 1 alma, 1 cs. vaníliás cukor, fél mokkáskanál édesítőszer, 1 csipetnyi menta, 1 ek zabpehelyliszt, 1 pohár joghurt Elkészítés: A kivit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, illetve a kiviből négy szeletet elteszünk díszítésre. A gyümölcsöket az édesítőszerrel és a...

Hideg görögdinnyeleves

2013.12.04 13:46
A görögdinnyét kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és turmix edénybe helyezzük. Egyéni ízlés szerint hozzáadunk vörös bort, porcukrot és citromlevet. Ezután pépesítjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A csésze aljában dinnyegolyókkal tálaljuk.

Sárgabarackleves

2013.12.04 13:46
Hozzávalók: 1 kg sárgabarack, 1 csipet őrölt fehérbors, 15 dkg porcukor, 1 db citrom reszelt héja, 2 db szegfűszeg, 1 dl fehérbor, 1 csipet őrölt fahéj, 2 dl tejszín Elkészítés: A sárgabarackot kimagozzuk, meghámozzuk, kb. negyedrészét apró kockákra vágjuk.  Mélyebb üveg vagy porcelántálba...
Tételek: 271 - 280 ból 328
<< 26 | 27 | 28 | 29 | 30 >>