Cikkek archívuma

Bögrés meggyes

2013.12.04 14:31
Hozzávalók: (a bögrét, amit írok kefires pohárnak értsd) 3 bögre cukornak megfelelő édesítő vagy fruktóz, 5 bögre teljeskiörlésű liszt, 4 db tojás, 1 bögre olívaolaj, 1 kefir, 1 cs. sütőpor, 1cs vaníliás cukor, magozott meggy ízlés szerint Elkészítés: A tojásokat keverd össze a cukorral, míg...

Fehércsoki leves

2013.12.04 14:19
Hozzávalók: 3 dl habtejszín 3 dl tej 30 dkg fehér csokoládé 3 teáskanál méz 1 teáskanál mézeskalács fűszer gyümölcsök (aszalt szilva, banán, alma, mandarin, narancs) Elkészítés: 1.) A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Belekeverjük a mézet és a...

Egyszerű eper krémlevese

2013.12.04 14:12
Hozzávalók: 40 dkg friss eper 7 dl tej 5 evőkanál cukor 3 dl tejszín 1 csomag főzés nélküli vaníliás puding csipetnyi fahéj Elkészítése: A pudingport a tejjel keverd ki, és szórd meg csipetnyi fahéjjal. Az epret mosd meg, és a tejszínnel, valamint a cukorral mixeld össze. Szűrd bele a...

Almaleves

2013.12.04 14:11
Hozzávalók: 60 dkg. alma 2 dl.tejföl 2 dkg. liszt 1 db. tojás 5 dkg. cukor citromlé, fahéj, só Elkészítése: A vékony szeletekre vágott megtisztított almát, fahéjjal, 2 l. Hideg vízzel, cukorral, citromhéjjal, sóval feltesszük főni. Ha megfőtt behabarjuk tejföllel elkevert liszttel, újra...

Camembert-krémleves

2013.12.04 14:09
Hozzávalók: 20 dkg Camembert sajt ( a legolcsóbbat szoktam venni) 5 dkg vaj 5 dkg liszt 2 gerezd fokhagyma összezúzva só bors 1/2 liter erőleves szárított vagy friss petrezselyem 1 csomag szeletelt toast kenyér Elkészítése: A vajból és lisztből rántást készítünk, a levessel felengedjük...

Tormás krumpli krémleves

2013.12.04 14:08
Hozzávalók: egy fej vöröshagyma olaj 5-6 nagyobb szem krumpli 2 dl tejszín egy db zöldségleves kocka ízlés szerinti friss torma 2 szál újhagyma Elkészítés: Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a megtisztított...

Tejszínes sülthagyma leves

2013.12.04 14:06
Hozzávalók: 8 fej lilahagyma 3 dl tejszín 2 dkg vaj só olaj a sütéshez Elkészítése: A hagymát cikkekre vágjuk és a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Megsózzuk és felöntjük a tejszínnel. Jól összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, mellyel besűrítjük.

Legényfogó leves

2013.12.04 14:04
Hozzávalók: 3 db nagyobb méretű sárgarépa 2 db fehérrépa fél doboz csemegekukorica 1 kg csirkemell filé fél citrom 1 doboz tejszín 2 ek vaj Elkészítés: Szeleteljük kockára a sárga – és a fehérrépát, pirítsuk meg vajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkét és pároljuk össze. Majd...

Székely gulyás

2013.12.04 14:02
Hozzávalók: 50dkg. sertéscomb 80dkg. savanyú káposzta 3ek. olaj 3dl. tejföl 1fej vöröshagyma 1kk. pirospaprika 1db zöldpaprika 1db. paradicsom só Elkészítése: A húsból pörköltet készítünk. A savanyú káposztát kevés vízben puhára pároljuk. A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt,...

Meggyleves 2.

2013.12.04 13:59
Hozzávalók: 50 dkg meggy, 2 dl könnyű vörösbor, 2 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1-1 késhegynyi őrölt gyömbér, őrölt fahéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor, csipetnyi só Elkészítés: A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, kimagozom, majd 5 dl vízbe beleteszem. cukorral, sóval és a...
Tételek: 261 - 270 ból 328
<< 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode