Cikkek archívuma
Bögrés meggyes
2013.12.04 14:31
Hozzávalók:
(a bögrét, amit írok kefires pohárnak értsd)
3 bögre cukornak megfelelő édesítő vagy fruktóz, 5 bögre teljeskiörlésű liszt, 4 db tojás, 1 bögre olívaolaj, 1 kefir, 1 cs. sütőpor, 1cs vaníliás cukor, magozott meggy ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat keverd össze a cukorral, míg...
Fehércsoki leves
2013.12.04 14:19
Hozzávalók:
3 dl habtejszín
3 dl tej
30 dkg fehér csokoládé
3 teáskanál méz
1 teáskanál mézeskalács fűszer
gyümölcsök (aszalt szilva, banán, alma, mandarin, narancs)
Elkészítés:
1.) A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Belekeverjük a mézet és a...
Egyszerű eper krémlevese
2013.12.04 14:12
Hozzávalók:
40 dkg friss eper
7 dl tej
5 evőkanál cukor
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli vaníliás puding
csipetnyi fahéj
Elkészítése:
A pudingport a tejjel keverd ki, és szórd meg csipetnyi fahéjjal. Az epret mosd meg, és a tejszínnel, valamint a cukorral mixeld össze. Szűrd bele a...
Almaleves
2013.12.04 14:11
Hozzávalók:
60 dkg. alma
2 dl.tejföl
2 dkg. liszt
1 db. tojás
5 dkg. cukor
citromlé, fahéj, só
Elkészítése:
A vékony szeletekre vágott megtisztított almát, fahéjjal, 2 l. Hideg vízzel, cukorral, citromhéjjal, sóval feltesszük főni. Ha megfőtt behabarjuk tejföllel elkevert liszttel, újra...
Camembert-krémleves
2013.12.04 14:09
Hozzávalók:
20 dkg Camembert sajt ( a legolcsóbbat szoktam venni)
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma összezúzva
só
bors
1/2 liter erőleves
szárított vagy friss petrezselyem
1 csomag szeletelt toast kenyér
Elkészítése:
A vajból és lisztből rántást készítünk, a levessel felengedjük...
Tormás krumpli krémleves
2013.12.04 14:08
Hozzávalók:
egy fej vöröshagyma
olaj
5-6 nagyobb szem krumpli
2 dl tejszín
egy db zöldségleves kocka
ízlés szerinti friss torma
2 szál újhagyma
Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a megtisztított...
Tejszínes sülthagyma leves
2013.12.04 14:06
Hozzávalók:
8 fej lilahagyma
3 dl tejszín
2 dkg vaj
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hagymát cikkekre vágjuk és a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Megsózzuk és felöntjük a tejszínnel. Jól összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, mellyel besűrítjük.
Legényfogó leves
2013.12.04 14:04
Hozzávalók:
3 db nagyobb méretű sárgarépa
2 db fehérrépa
fél doboz csemegekukorica
1 kg csirkemell filé
fél citrom
1 doboz tejszín
2 ek vaj
Elkészítés:
Szeleteljük kockára a sárga – és a fehérrépát, pirítsuk meg vajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkét és pároljuk össze. Majd...
Székely gulyás
2013.12.04 14:02
Hozzávalók:
50dkg. sertéscomb
80dkg. savanyú káposzta
3ek. olaj
3dl. tejföl
1fej vöröshagyma
1kk. pirospaprika
1db zöldpaprika
1db. paradicsom
só
Elkészítése:
A húsból pörköltet készítünk. A savanyú káposztát kevés vízben puhára pároljuk. A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt,...
Meggyleves 2.
2013.12.04 13:59
Hozzávalók:
50 dkg meggy, 2 dl könnyű vörösbor, 2 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1-1 késhegynyi őrölt gyömbér, őrölt fahéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor, csipetnyi só
Elkészítés:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, kimagozom, majd 5 dl vízbe beleteszem. cukorral, sóval és a...
Tételek: 261 - 270 ból 328