Cikkek archívuma
Bakonyi kacsa
2013.12.21 11:03
Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa
60 dkg gomba
2 fej hagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
3 szál zellerlevél
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
olaj
só
majoránna
Elkészítés:
A pecsenyekacsámat feldarabolom, alaposan átmosom, ha van rajta még toll, azt eltávolítom. A hagymát apróra kockázom, a...
Kacsaburger
2013.12.21 11:02
Hozzávalók:
4 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle
6 dkg friss füge
15 dkg zsírszegény krémsajt
másfél evőkanál citromlé
egy fél citrom lereszelt héja
só, bors, néhány rozmaringlevél
30-35 dkg kacsamellfilé
25 dkg cékla
egy darabka gyömbér (kb. 2 dkg)
1 dkg vaj vagy rama...
Kacsamájpástétom
2013.12.21 11:01
Hozzávalók:
30-40 dkg kacsamáj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál libazsír
1 dl főzőtejszín
3 cl konyak
2-3 dl tej
só
őrölt bors
majoránna
Elkészítés:
A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában.
Teflon...
Kacsamell sütőtökkel
2013.12.21 10:59
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 csokor újhagyma
2 kacsamellfilé (á 350 g)
2 evőkanál olaj
4 gyömbérgyökér
1 evőkanál méz
1 narancs leve és egy fél narancs reszelt héja
2 evőkanál kesudió
1 csokor bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk,...
Burgonyás töltött kacsa
2013.12.21 10:58
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
6 evőkanál burgonyapüré-pehely,
1 tojás,
2 evőkanál tejszín,
1 1/2 dl tej,
1 evőkanál tejföl,
1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
majoránna, törött bors.
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A kacsát megtisztítom, átöblítem, lecsöpögtetem, majd a belsejét...
Aszalt szilvával töltött kacsa
2013.12.21 10:57
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
1 csésze aszalt szilva (mag nélküli),
1 csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva,
só.
Elkészítés:
Összekeverjük a szilvát és az almát, a kacsa hasüregébe töltjük, s lehetőség szerint bevarrjuk. Megsózzuk, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk...
Ananászos kacsasült
2013.12.21 10:56
Hozzávalók:
1 kicsi pecsenyekacsa,
1 doboz ananászbefőtt,
10 dkg gomba,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1/2 citrom leve,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1/2 dl szójamártás,
ízlés szerint törött fekete bors.
Elkészítés:
A megtisztított kacsát feldarabolom. A felesleges hájat és...
Áfonyás kacsa
2013.12.21 10:54
Hozzávalók:
1 kicsi pecsenyekacsa,
2 evőkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható),
2 db nagy, borízu alma,
2 dl vörösbor,
1 teáskanál majoránna,
ízlés szerint só és kevés cukor.
Elkészítés:
A kacsát megtisztítom, belsejét kiöblítem és lecsöpögtetem. Majoránnával és sóval...
Ágyon sült kacsa
2013.12.21 10:47
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
80 dkg burgonya,
15 dkg rizs,
8 dkg zsír,
1 kis fej vöröshagyma,
kávéskanál pirospaprika,
törött bors, só.
Elkészítés:
A fiatal pecsenyekacsát megmossuk, besózzuk. Nagyobb lábasba tesszük, bekenjük 1 kis zsírral,és 1-2 kanál vizet öntve alá - fedő alatt...
Tárkonyos kacsasült újburgonyával spenótlevèllel
2013.12.21 10:40
Hozzávalók:
1 konyhakèsz kacsa
5-6 db újburgonya ( / fõ)
10 levèl spenót / fõ
só
friss tárkony
friss petrezselyem
vöröshagyma
Elkészítés:
a kacsát megtisztítom
szètszedem ( a mellre, a combokra, a szárnyakra lesz most szüksèg)
egy nagy (34*35 cm) àtmèrû lábasba teszek 4 ek. zsírt, belepakolom a...
Tételek: 211 - 220 ból 328