Cikkek archívuma

Bakonyi kacsa

2013.12.21 11:03
Hozzávalók: 1 db pecsenyekacsa 60 dkg gomba 2 fej hagyma 1 nagy csokor petrezselyemzöld 3 szál zellerlevél 1 evőkanál mustár 2 dl tejföl olaj só majoránna Elkészítés: A pecsenyekacsámat feldarabolom, alaposan átmosom, ha van rajta még toll, azt eltávolítom. A hagymát apróra kockázom, a...

Kacsaburger

2013.12.21 11:02
Hozzávalók: 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle 6 dkg friss füge 15 dkg zsírszegény krémsajt másfél evőkanál citromlé egy fél citrom lereszelt héja só, bors, néhány rozmaringlevél 30-35 dkg kacsamellfilé 25 dkg cékla egy darabka gyömbér (kb. 2 dkg) 1 dkg vaj vagy rama...

Kacsamájpástétom

2013.12.21 11:01
Hozzávalók: 30-40 dkg kacsamáj 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 5 evőkanál libazsír 1 dl főzőtejszín 3 cl konyak 2-3 dl tej só őrölt bors majoránna Elkészítés: A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában. Teflon...

Kacsamell sütőtökkel

2013.12.21 10:59
Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 gerezd fokhagyma 1 piros chilipaprika 1 csokor újhagyma 2 kacsamellfilé (á 350 g) 2 evőkanál olaj 4 gyömbérgyökér 1 evőkanál méz 1 narancs leve és egy fél narancs reszelt héja 2 evőkanál kesudió 1 csokor bazsalikom só bors Elkészítés: A tököt meghámozzuk,...

Burgonyás töltött kacsa

2013.12.21 10:58
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 6 evőkanál burgonyapüré-pehely, 1 tojás, 2 evőkanál tejszín, 1 1/2 dl tej, 1 evőkanál tejföl, 1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, majoránna, törött bors. ízlés szerint só. Elkészítés: A kacsát megtisztítom, átöblítem, lecsöpögtetem, majd a belsejét...

Aszalt szilvával töltött kacsa

2013.12.21 10:57
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1 csésze aszalt szilva (mag nélküli), 1 csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva, só. Elkészítés: Összekeverjük a szilvát és az almát, a kacsa hasüregébe töltjük, s lehetőség szerint bevarrjuk. Megsózzuk, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk...

Ananászos kacsasült

2013.12.21 10:56
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 1 doboz ananászbefőtt, 10 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2 dl szójamártás, ízlés szerint törött fekete bors. Elkészítés: A megtisztított kacsát feldarabolom. A felesleges hájat és...

Áfonyás kacsa

2013.12.21 10:54
Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evőkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor. Elkészítés: A kacsát megtisztítom, belsejét kiöblítem és lecsöpögtetem. Majoránnával és sóval...

Ágyon sült kacsa

2013.12.21 10:47
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só. Elkészítés: A fiatal pecsenyekacsát megmossuk, besózzuk. Nagyobb lábasba tesszük, bekenjük 1 kis zsírral,és 1-2 kanál vizet öntve alá - fedő alatt...

Tárkonyos kacsasült újburgonyával spenótlevèllel

2013.12.21 10:40
Hozzávalók: 1 konyhakèsz kacsa 5-6 db újburgonya ( / fõ) 10 levèl spenót / fõ só friss tárkony friss petrezselyem vöröshagyma Elkészítés: a kacsát megtisztítom szètszedem ( a mellre, a combokra, a szárnyakra lesz most szüksèg) egy nagy (34*35 cm) àtmèrû lábasba teszek 4 ek. zsírt, belepakolom a...
Tételek: 211 - 220 ból 328
<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>