Cikkek archívuma
Vörösboros kacsapörkölt
2013.12.21 11:40
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
1-1 zöldpaprika, paradicsom,
2 dl vörösbor,
1 csípős paprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
csipet majoránna és őrölt köménymag,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A megtisztított pecsenyekacsát félig megnyúzom. Kevés, apró...
Mustáros kacsasült
2013.12.21 11:38
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
2 evőkanál mustár (aki szereti, tehet bele csípős mustárt is),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál majoránna,
1/2 citrom lereszelt héja,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A mustárt összekeverem a megtisztított,...
Sajtos kacsahúspuding
2013.12.21 11:38
Hozzávalók:
1 levesben főtt kacsaaprólék,
kevés kacsasült-maradék,
1 kacsamáj,
20 dkg reszelt parmezán sajt,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
10 dkg reszelt trappista sajt,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
3 dl kacsahúslé vagy csontlé (vagy tyúkhúsleves-kockából készített leves),
4 evőkanál...
Mandarinos-majonézes kacsa
2013.12.21 11:36
Hozzávalók:
1 sovány, kicsi pecsenyekacsa,
1 doboz mandarinbefőtt (vagy 3 friss mandarin),
1 narancs (vagy 1/2 dl narancslé),
2 dl sűrű majonéz,
1/2 dl száraz fehérbor,
2 dl tejföl,
1 nagy csokor snidling,
1 zacskó gyorsrizs,
1 teáskanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál...
Sörös kacsa tárkonnyal-kakukkfűvel
2013.12.21 11:34
Hozzávalók:
2 db némakacsa
1 cs szárnyas fűszerkeverék
2 kk flekken fűszer
csipet kakukkfű
csipet tárkony
őrölt bors
őrölt kömény
3 ek olívaolaj
2 dl sör
só
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a kacsákat.
Keverjük össze a fűszereket 2 ek olajjal.
A kacsákat alaposan dörzsöljük be kívül-belül a fűszerrel,...
Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel
2013.12.21 11:32
Hozzávalók:
60 dkg vadkacsamell (vadréce) (3-4 db)
1 dl fehérbor
só
bors
kakukkfű
1 ek méz
Páchoz:
2 ek étkezési keményítő
6 ek szójaszósz
3 dl száraz fehérbor
1 kk citromlé
1 kk borecet
1 tk szárított zsálya
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1-2 db nylon zacskó
Zöldségkörethez:
20 dkg kelbimbó
1-1 db...
Káposztás kacsa
2013.12.21 11:30
Hozzávalók:
1 egész kacsa
1 kg savanyú káposzta
só
bors
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk.
A mellénél a bőrt beirdaljuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A tepsiben a káposztát szétterítjük.
Az előkészített kacsát ráfektetjük.
Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
Időnként megforgatjuk, hogy mind a két...
Kacsamájomlett
2013.12.21 11:29
Hozzávalók:
1 kacsamáj szívvel együtt,
6 tojás,
6 csapott evőkanál liszt,
6 dl tej,
1 mokkáskanál majoránna,
4 teáskanál olaj (vagy ugyanannyi kacsazsír),
5 dkg reszelt sajt,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A kacsamájat a szívvel együtt kevés forrásban lévő vízbe...
Újévi kacsamell
2013.12.21 11:27
Hozzávalók:
1 evőkanál napraforgóolaj
só és fekete bors
1/2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 és 1/2 evőkanál petrezselyemzöld összevágva
3/4 dl száraz fehérbor
1/2 dkg szárított shitake gomba
1 és 1/2 dl forrásban lévő víz
3/4 dkg vaj
18 dkg rizottórizs
1 kiskanál friss kakukkfű összevágva
3 és 4/5 dl...
Kesudiós kacsamell rizzsel
2013.12.21 11:24
Hozzávalók:
5-8 dkg kesudió (kb 3 maréknyi)
60 dkg kacsamell csíkokra vágva
1 db szeletekre vágott vöröshagyma
1 cs bébi kukorica
1 cs shiitake gomba
2 gerezd fokhagyma
1 hegyes erős paprika
2 szál zöldhagyma
2 tk csilispaszta
4 ek világos szójaszósz
4 ek sötét szójaszósz
2 ek halszósz...
Tételek: 191 - 200 ból 328