Cikkek archívuma

Vörösboros kacsapörkölt

2013.12.21 11:40
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 csípős paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, csipet majoránna és őrölt köménymag, ízlés szerint só. Elkészítés: A megtisztított pecsenyekacsát félig megnyúzom. Kevés, apró...

Mustáros kacsasült

2013.12.21 11:38
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 2 evőkanál mustár (aki szereti, tehet bele csípős mustárt is), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál majoránna, 1/2 citrom lereszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors. Elkészítés: A mustárt összekeverem a megtisztított,...

Sajtos kacsahúspuding

2013.12.21 11:38
Hozzávalók: 1 levesben főtt kacsaaprólék, kevés kacsasült-maradék, 1 kacsamáj, 20 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 3 dl kacsahúslé vagy csontlé (vagy tyúkhúsleves-kockából készített leves), 4 evőkanál...

Mandarinos-majonézes kacsa

2013.12.21 11:36
Hozzávalók:  1 sovány, kicsi pecsenyekacsa, 1 doboz mandarinbefőtt (vagy 3 friss mandarin), 1 narancs (vagy 1/2 dl narancslé), 2 dl sűrű majonéz, 1/2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 1 zacskó gyorsrizs, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál...

Sörös kacsa tárkonnyal-kakukkfűvel

2013.12.21 11:34
Hozzávalók: 2 db némakacsa 1 cs szárnyas fűszerkeverék 2 kk flekken fűszer csipet kakukkfű csipet tárkony őrölt bors őrölt kömény 3 ek olívaolaj 2 dl sör só Elkészítése: Tisztítsuk meg a kacsákat. Keverjük össze a fűszereket 2 ek olajjal. A kacsákat alaposan dörzsöljük be kívül-belül a fűszerrel,...

Vadkacsamell fehérboros zöldségkörettel

2013.12.21 11:32
Hozzávalók: 60 dkg vadkacsamell (vadréce) (3-4 db) 1 dl fehérbor só bors kakukkfű 1 ek méz Páchoz: 2 ek étkezési keményítő 6 ek szójaszósz 3 dl száraz fehérbor 1 kk citromlé 1 kk borecet 1 tk szárított zsálya 1 tk kakukkfű 1 tk oregánó 1-2 db nylon zacskó Zöldségkörethez: 20 dkg kelbimbó 1-1 db...

Káposztás kacsa

2013.12.21 11:30
Hozzávalók: 1 egész kacsa 1 kg savanyú káposzta só bors Elkészítése: A kacsát megtisztítjuk. A mellénél a bőrt beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk. A tepsiben a káposztát szétterítjük. Az előkészített kacsát ráfektetjük. Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két...

Kacsamájomlett

2013.12.21 11:29
Hozzávalók: 1 kacsamáj szívvel együtt, 6 tojás, 6 csapott evőkanál liszt, 6 dl tej, 1 mokkáskanál majoránna, 4 teáskanál olaj (vagy ugyanannyi kacsazsír), 5 dkg reszelt sajt, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A kacsamájat a szívvel együtt kevés forrásban lévő vízbe...

Újévi kacsamell

2013.12.21 11:27
Hozzávalók: 1 evőkanál napraforgóolaj só és fekete bors 1/2 gerezd fokhagyma összezúzva 1 és 1/2 evőkanál petrezselyemzöld összevágva 3/4 dl száraz fehérbor 1/2 dkg szárított shitake gomba 1 és 1/2 dl forrásban lévő víz 3/4 dkg vaj 18 dkg rizottórizs 1 kiskanál friss kakukkfű összevágva 3 és 4/5 dl...

Kesudiós kacsamell rizzsel

2013.12.21 11:24
Hozzávalók: 5-8 dkg kesudió (kb 3 maréknyi) 60 dkg kacsamell csíkokra vágva 1 db szeletekre vágott vöröshagyma 1 cs bébi kukorica 1 cs shiitake gomba 2 gerezd fokhagyma 1 hegyes erős paprika 2 szál zöldhagyma 2 tk csilispaszta 4 ek világos szójaszósz 4 ek sötét szójaszósz 2 ek halszósz...
Tételek: 191 - 200 ból 328
<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>