Cikkek archívuma

Hortobágyi tarhonya

2013.12.21 12:12
Hozzávalók: Fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só; ha van: tenyérnyi szalonnabőr, egy fél zöldpaprika és egy kisebb paradicsom, kolbász. Elkészítés: A krumplit nem karikára, hanem kockára vágjuk, és a feleresztés után kolbászt is...

Gombás lecsó

2013.12.21 12:11
Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1-1 dl tejszín, tejföl, 1 evőkanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só. Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk...

Bakonyi kacsa

2013.12.21 11:50
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 60 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 3 szál zellerlevél, 1 evőkanál mustár, olaj, 1 dl tejföl, só. Elkészítés: Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a feldarabolt...

Gombás kacsa

2013.12.21 11:49
Hozzávalók: 1,5 kg-os kacsa, 5 dkg szárított gomba, 2 dl tejföl, 5 dl víz, 1 kk liszt, kevés zsír (olaj) Elkészítés: A megtisztított kacsát zsírban (olajban) erős tűzön aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről időre gombalével megöntözzük, és lefödve pároljuk. A gombalé...

Fokhagymás kacsacomb

2013.12.21 11:47
Hozzávalók: 6 kacsacomb 1 fej fokhagyma 5 ek étolaj só majoránna Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a kacsacombokat átsütjük benne (oldalanként 3-4 perc alatt). Megsózzuk, majoránnával bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük. Mellérakjuk a fokhagymát (nem kell megpucolni!). Lassú...

Pikáns kacsasült

2013.12.21 11:45
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 20 dkg cérnametélt, 1 tojás, maréknyi aszalt szilva, 1 pohár vörösbor. 2 evőkanál narancsszörp, kis üveg (fél liter) meggybefőtt, kis üveg (fél liter) csalamádé, 10 dkg gomba. 1/2 üveg ketchup, 1 narancs, 1-1 teáskanál reszelt narancshéj és...

Rakott káposztás kacsa

2013.12.21 11:44
Hozzávalók: 1 sovány pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 2 alma, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma 1-1 teáskanál csombor és majoránna, 1 csapott mokkáskanál őrölt borókabogyó, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és törött fekete bors, 4 dl...

Rozmaringos kacsasült

2013.12.21 11:43
Hozzávalók: 35 dkg alma 15 dkg apró hagyma 2 ág rozmaring 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg) 2,5 dl almalé 2 evőkanál ételízesítő (pl. Knorr) A körethez: 4 alma 2 dl almalé 8 teáskanál ribizli lekvár Elkészítés: Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A hagymákat...

Cherryes kacsa

2013.12.21 11:41
Hozzávalók: 1 kis pecsenyekacsa, 1 dl cherry brandy, 1 üveg cseresznyebefőtt, 3 szem összetört szegfűszeg, késhegynyi őrölt gyömbér, 1 dl tejszín, ízlés szerint só. Elkészítés: A kacsát kívül-belül átmosom, lecsöpögtetem. A cseresznyebefőttet levétől lecsöpögtetem, kimagozom. A befőttlevet...

Tormás-céklás kacsasült

2013.12.21 11:40
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1/2 l ecetes céklasaláta, 1/2 pohár ecetes torma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor. Elkészítés: A kacsát tisztítás után feldarabolom, borét, háját lenyúzom. (Kis kockákra aprítva...
Tételek: 181 - 190 ból 328
<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode