Cikkek archívuma
Hortobágyi tarhonya
2013.12.21 12:12
Hozzávalók:
Fél kg krumpli,
20 dkg tarhonya,
egy nagyobb hagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
piros paprika, só;
ha van: tenyérnyi szalonnabőr,
egy fél zöldpaprika és egy kisebb paradicsom,
kolbász.
Elkészítés:
A krumplit nem karikára, hanem kockára vágjuk, és a feleresztés után kolbászt is...
Gombás lecsó
2013.12.21 12:11
Hozzávalók:
75 dkg paprika,
25 dkg gomba,
2 nagy fej hagyma,
2 nagy paradicsom,
5 dkg füstölt szalonna,
1-1 dl tejszín, tejföl,
1 evőkanál pirospaprika,
1 csokor petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
bors, só.
Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk...
Bakonyi kacsa
2013.12.21 11:50
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
60 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 csapott kávéskanál majoránna,
1 nagy csomó petrezselyemzöld,
3 szál zellerlevél,
1 evőkanál mustár,
olaj,
1 dl tejföl,
só.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát, a félbevágott gombát olajon üvegesre pároljuk.
Belekeverjük a feldarabolt...
Gombás kacsa
2013.12.21 11:49
Hozzávalók:
1,5 kg-os kacsa,
5 dkg szárított gomba,
2 dl tejföl,
5 dl víz,
1 kk liszt,
kevés zsír (olaj)
Elkészítés:
A megtisztított kacsát zsírban (olajban) erős tűzön aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről időre gombalével megöntözzük, és lefödve pároljuk.
A gombalé...
Fokhagymás kacsacomb
2013.12.21 11:47
Hozzávalók:
6 kacsacomb
1 fej fokhagyma
5 ek étolaj
só
majoránna
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a kacsacombokat átsütjük benne (oldalanként 3-4 perc alatt).
Megsózzuk, majoránnával bedörzsöljük.
Sütőzacskóba tesszük.
Mellérakjuk a fokhagymát (nem kell megpucolni!).
Lassú...
Pikáns kacsasült
2013.12.21 11:45
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
20 dkg cérnametélt,
1 tojás, maréknyi aszalt szilva,
1 pohár vörösbor.
2 evőkanál narancsszörp,
kis üveg (fél liter) meggybefőtt, kis üveg (fél liter) csalamádé,
10 dkg gomba.
1/2 üveg ketchup,
1 narancs,
1-1 teáskanál reszelt narancshéj és...
Rakott káposztás kacsa
2013.12.21 11:44
Hozzávalók:
1 sovány pecsenyekacsa,
75 dkg savanyú káposzta,
2 alma,
2 nagy fej vöröshagyma,
20 dkg reszelt sajt,
4 gerezd fokhagyma
1-1 teáskanál csombor és majoránna,
1 csapott mokkáskanál őrölt borókabogyó,
késhegynyi őrölt köménymag,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
4 dl...
Rozmaringos kacsasült
2013.12.21 11:43
Hozzávalók:
35 dkg alma
15 dkg apró hagyma
2 ág rozmaring
1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg)
2,5 dl almalé
2 evőkanál ételízesítő (pl. Knorr)
A körethez:
4 alma
2 dl almalé
8 teáskanál ribizli lekvár
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A hagymákat...
Cherryes kacsa
2013.12.21 11:41
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa,
1 dl cherry brandy,
1 üveg cseresznyebefőtt,
3 szem összetört szegfűszeg,
késhegynyi őrölt gyömbér,
1 dl tejszín,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A kacsát kívül-belül átmosom, lecsöpögtetem. A cseresznyebefőttet levétől lecsöpögtetem, kimagozom. A befőttlevet...
Tormás-céklás kacsasült
2013.12.21 11:40
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
1/2 l ecetes céklasaláta,
1/2 pohár ecetes torma,
2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
kevés cukor.
Elkészítés:
A kacsát tisztítás után feldarabolom, borét, háját lenyúzom. (Kis kockákra aprítva...
Tételek: 181 - 190 ból 328