Cikkek archívuma

Halas batyu gazdagon

2013.12.21 14:12
Hozzávalók: személyenként: 25 dkg tengeri halfilé (tőkehal) 2 közepes szem krumpli 1 közepes paradicsom 1 marék gomba szeletelve vagy kockázva 1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika 1 evőkanálnyi hagymakarika 1/2 gerezd fokhagyma 1 dl...

Juhtúróval rakott szaggatott csuka

2013.12.21 14:10
Hozzávalók: kb. 2-2,5 kg csuka rama sütőmargarin 50 dkg zsemlemorzsa hal fűszerkeverék 5 dl tejföl 50 dkg juhtúró (jó hozzá a tehéntúró is) Elkészítés: A csukát kb. 4-5 cm-es darabokra vágom. Lobogó sós vízben kb. 15 percig főzöm, majd leszűröm. Kézzel leszaggatom a szálkákról a húst. Egy...

Olívás halfilé datolyával

2013.12.21 14:09
Hozzávalók: 1 kg fehérhúsú halfilé 10 dkg datolya 1/2 fél citrom 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál gyömbérpor 2 kk. sűrített paradicsom 12 szem olajbogyó 1/2 mokkáskanál paprikakrém A körítéshez: 2 tasak gyorsrizs Elkészítés: A halat megmossuk. A datolyát kimagozzuk,...

Pácolt halfilé

2013.12.21 14:08
Hozzávalók: 6 szelet fagyasztott halfilé 6-7 db egész citrom 1 db hegyes erőspaprika 3 közepes fej lila- vagy vöröshagyma só fehérbors Elkészítés: A fagyasztott halfilét kiengedés után kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, picit borsozzuk és sózzuk, a citromok levét kifacsarjuk, ebbe beletesszük a...

Rácponty

2013.12.21 14:07
Hozzávalók: 60 dkg ponty felszeletelve 20 dkg füstölt szalonna 5-6 evőkanál lecsó 20 dkg burgonya 1 fej hagyma 2 dl tejföl bors só Elkészítés: A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, a felszeletelt füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk a hagymával. A halszeleteket, a hagymás szalonnát, a...

Sáfrányos sügér

2013.12.21 14:06
Hozzávalók: 8 szelet sügér 2 fej vöröshagyma 2 dl húsleves (kockából) 1 mokkáskanál sáfrány 3 evőkanál olaj 1 dl száraz fehérbor 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű 1 mokkáskanál morzsolt majoránna Elkészítés: A halat hagyjuk felengedni. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk. A...

Rakott ponty

2013.12.21 14:05
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé 2 fej vöröshagyma 1 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 20 dkg paradicsom 2 paprika 10 dkg vaj 1 evőkanál pirospaprika 2 dl tejföl Elkészítés: A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát...

Sajtkrémes sülthal filé

2013.12.21 14:04
Hozzávalók: 6-8 szelet hal filé 250 g krémsajt tej só liszt vaj fokhagyma kapor snidling (opcionális) rizs Elkészítés: A halakat sós tejben kiengedjük. Lecsöpögtetjük, majd lisztben megforgatjuk. Az elkészített halakat vajban kisütjük. Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a...

Tejfölös harcsa

2013.12.21 14:02
Hozzávalók: 2 kg-os harcsa, 4 dl sűrű tejföl, 25 dkg húsos füstölt császárszalonna, 4 db paprika, 4 db paradicsom, 4-5 db sampinyon gomba, 1 csokor zellerzöldje Elkészítés: A megtisztított konyhakész harcsát sózzuk, borsozzuk, 6-7 órát hűtőben pihentetjük. A vékonyra vágott...

Sült lazac

2013.12.21 14:01
Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba 1 csomag újhagyma 1 paprika kevés olívaolaj só bors grillfűszer 2 db lazac filé Elkészítés: A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük. A gombát, az...
Tételek: 141 - 150 ból 328
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode