Cikkek archívuma
Halas batyu gazdagon
2013.12.21 14:12
Hozzávalók:
személyenként:
25 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
2 közepes szem krumpli
1 közepes paradicsom
1 marék gomba szeletelve vagy kockázva
1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika
1 evőkanálnyi hagymakarika
1/2 gerezd fokhagyma
1 dl...
Juhtúróval rakott szaggatott csuka
2013.12.21 14:10
Hozzávalók:
kb. 2-2,5 kg csuka
rama sütőmargarin
50 dkg zsemlemorzsa
hal fűszerkeverék
5 dl tejföl
50 dkg juhtúró (jó hozzá a tehéntúró is)
Elkészítés:
A csukát kb. 4-5 cm-es darabokra vágom. Lobogó sós vízben kb. 15 percig főzöm, majd leszűröm. Kézzel leszaggatom a szálkákról a húst. Egy...
Olívás halfilé datolyával
2013.12.21 14:09
Hozzávalók:
1 kg fehérhúsú halfilé
10 dkg datolya
1/2 fél citrom
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál gyömbérpor
2 kk. sűrített paradicsom
12 szem olajbogyó
1/2 mokkáskanál paprikakrém
A körítéshez:
2 tasak gyorsrizs
Elkészítés:
A halat megmossuk. A datolyát kimagozzuk,...
Pácolt halfilé
2013.12.21 14:08
Hozzávalók:
6 szelet fagyasztott halfilé
6-7 db egész citrom
1 db hegyes erőspaprika
3 közepes fej lila- vagy vöröshagyma
só
fehérbors
Elkészítés:
A fagyasztott halfilét kiengedés után kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, picit borsozzuk és sózzuk, a citromok levét kifacsarjuk, ebbe beletesszük a...
Rácponty
2013.12.21 14:07
Hozzávalók:
60 dkg ponty felszeletelve
20 dkg füstölt szalonna
5-6 evőkanál lecsó
20 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 dl tejföl
bors
só
Elkészítés:
A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, a felszeletelt füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk a hagymával. A halszeleteket, a hagymás szalonnát, a...
Sáfrányos sügér
2013.12.21 14:06
Hozzávalók:
8 szelet sügér
2 fej vöröshagyma
2 dl húsleves (kockából)
1 mokkáskanál sáfrány
3 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
1 mokkáskanál morzsolt majoránna
Elkészítés:
A halat hagyjuk felengedni. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk. A...
Rakott ponty
2013.12.21 14:05
Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
2 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
20 dkg paradicsom
2 paprika
10 dkg vaj
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
Elkészítés:
A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát...
Sajtkrémes sülthal filé
2013.12.21 14:04
Hozzávalók:
6-8 szelet hal filé
250 g krémsajt
tej
só
liszt
vaj
fokhagyma
kapor
snidling (opcionális)
rizs
Elkészítés:
A halakat sós tejben kiengedjük. Lecsöpögtetjük, majd lisztben megforgatjuk. Az elkészített halakat vajban kisütjük. Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a...
Tejfölös harcsa
2013.12.21 14:02
Hozzávalók:
2 kg-os harcsa,
4 dl sűrű tejföl,
25 dkg húsos füstölt császárszalonna,
4 db paprika,
4 db paradicsom,
4-5 db sampinyon gomba,
1 csokor zellerzöldje
Elkészítés:
A megtisztított konyhakész harcsát sózzuk, borsozzuk, 6-7 órát hűtőben pihentetjük. A vékonyra vágott...
Sült lazac
2013.12.21 14:01
Hozzávalók:
40 dkg csiperke gomba
1 csomag újhagyma
1 paprika
kevés olívaolaj
só
bors
grillfűszer
2 db lazac filé
Elkészítés:
A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük. A gombát, az...
Tételek: 141 - 150 ból 328