Cikkek archívuma
Túrós rákrétes
2013.12.21 14:34
Hozzávalók:
2 csomag réteslap,
50 dkg túró,
1 csomag kapor,
4 db tojás,
1 dkg só,
25 dkg koktélrák,
10 dkg vaj.
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojásokat, a finomra vágott kaprot, a sót és végül a rákhúst. A réteslapot nedves konyharuhára terítjük, olvasztott vajjal...
Kapros gombás rákragu
2013.12.21 14:32
Hozzávalók:
1 csomag koktélrák (mirelit),
1 doboz kínai gombakonzerv,
1 csomó kapor,
10 dkg vaj,
8 dkg liszt,
1,5 dl tejszín,
1 dkg só.
Tészta:
20-20 dkg túró, vaj, és liszt,
1 db tojás,
1 dkg só.
Elkészítés:
A túróból vajjal, liszttel, tojással és sóval tésztát gyúrunk. Fémformákba...
Kaliforniai apró rák
2013.12.21 14:31
Hozzávalók:
25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit
1 db egész tojás
8-10 dkg finomliszt
1 citrom leve
1 mk reszelt citromhéj
1 mk törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma
2 ek konyak
Elkészítés:
A rákokat a konzervdobozból kivéve jól lecsöpögtetjük és kicsit hagyjuk szikkadni. A levét...
Fokhagymás sült kagyló
2013.12.21 14:30
Hozzávalók:
1 db natúr kagylókonzerv,
2 db egész tojás,
1 dl száraz fehérbor,
10-15 dkg finomliszt,
3 gerezd fokhagyma,
fél citrom leve,
1 mk reszelt citromhéj,
1 mk törött fekete bors,
1 csapott tk só.
Elkészítés:
A kagylót olajos levétől leszűrjük, és nagyon óvatosan szétszedjük. A...
Süllő fokhagymával és szalonnával
2013.12.21 14:20
Hozzávalók:
2 közepes méretű süllő (együtt kb. 50dkg)
15 dkg kolozsvári szalonna
3 dl tej
5 gerezd fokhagyma
só, kakukkfű, bors
25 dkg burgonya
1 fél citrom leve
Elkészítése:
A jól megtisztított süllőt beirdaljuk és 2 gerezd fokhagymával, tejjel és sóval pácoljuk kb....
Dióval töltött csuka
2013.12.21 14:19
Hozzávalók:
1 másfél kg-os csuka
2 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
2 tojás
1 zsemle
1 dl tejföl
fél citrom
őrölt bors
só, majoránna
Elkészítés:
A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá verjük a...
Csuka káposztásan
2013.12.21 14:17
Hozzávalók:
2 kg-os csuka
1 kg savanyú káposzta
10 dkg vöröshagyma
6 dkg liszt
1 dkg paprika
8 dkg zsír
3 dl tejföl
só
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával...
Pontypaprikás galuskával
2013.12.21 14:16
Hozzávalók:
60 dkg halfilé
6 dkg. zsír
5 dkg kolozsvári szalonna
6 dkg. hagyma
15 dkg. gomba
1 ek. liszt
2 dl. tejföl
1 kk. só, paprika
1 dl. fehérbor
Elkészítése:
Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük...
Burgonyás ponty
2013.12.21 14:15
Hozzávalók:
1 kg ponty
10 dkg vaj
80 dkg krumpli
fél citrom, só
Elkészítése:
A pontyot kívül belül megtisztítjuk, fejét levágjuk és testét hosszában kettéhasítjuk. Ha filézett halat veszünk akkor ezek nem szükségesek. A halat újjnyi távolságokra bevagdaljuk. A vágásokba vajdarabkát teszünk. A...
Afrika harcsa paprikásan
2013.12.21 14:13
Hozzávalók:
4 kg afrikai harcsa
húsos szalonna
40 dkg hagyma
őrölt paprika
zöldpaprika
paradicsom
víz
só
bors
fokhagyma
Elkészítés:
Előkészítem a halat. A húsos szalonnát megolvasztom. Amikor már ropogós a pörc, kiszedem a zsírból. A kiolvadt zsírban a felaprított hagymát megpárolom....
Tételek: 131 - 140 ból 328