Cikkek archívuma

Túrós rákrétes

2013.12.21 14:34
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 50 dkg túró, 1 csomag kapor, 4 db tojás, 1 dkg só, 25 dkg koktélrák, 10 dkg vaj. Elkészítés: A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojásokat, a finomra vágott kaprot, a sót és végül a rákhúst. A réteslapot nedves konyharuhára terítjük, olvasztott vajjal...

Kapros gombás rákragu

2013.12.21 14:32
Hozzávalók: 1 csomag koktélrák (mirelit), 1 doboz kínai gombakonzerv, 1 csomó kapor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só. Tészta: 20-20 dkg túró, vaj, és liszt, 1 db tojás, 1 dkg só. Elkészítés: A túróból vajjal, liszttel, tojással és sóval tésztát gyúrunk. Fémformákba...

Kaliforniai apró rák

2013.12.21 14:31
Hozzávalók: 25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit 1 db egész tojás 8-10 dkg finomliszt 1 citrom leve 1 mk reszelt citromhéj 1 mk törött fekete bors 1 gerezd fokhagyma 2 ek konyak Elkészítés: A rákokat a konzervdobozból kivéve jól lecsöpögtetjük és kicsit hagyjuk szikkadni. A levét...

Fokhagymás sült kagyló

2013.12.21 14:30
Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só. Elkészítés: A kagylót olajos levétől leszűrjük, és nagyon óvatosan szétszedjük. A...

Süllő fokhagymával és szalonnával

2013.12.21 14:20
Hozzávalók: 2 közepes méretű süllő (együtt kb. 50dkg) 15 dkg kolozsvári szalonna 3 dl tej 5 gerezd fokhagyma só, kakukkfű, bors 25 dkg burgonya 1 fél citrom leve   Elkészítése: A jól megtisztított süllőt beirdaljuk és 2 gerezd fokhagymával, tejjel és sóval pácoljuk kb....

Dióval töltött csuka

2013.12.21 14:19
Hozzávalók: 1 másfél kg-os csuka 2 dl tej 20 dkg vaj 20 dkg darált dió 2 tojás 1 zsemle 1 dl tejföl fél citrom őrölt bors só, majoránna Elkészítés: A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá verjük a...

Csuka káposztásan

2013.12.21 14:17
Hozzávalók: 2 kg-os csuka 1 kg savanyú káposzta 10 dkg vöröshagyma 6 dkg liszt 1 dkg paprika 8 dkg zsír 3 dl tejföl só Elkészítés: A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával...

Pontypaprikás galuskával

2013.12.21 14:16
Hozzávalók: 60 dkg halfilé 6 dkg. zsír 5 dkg kolozsvári szalonna 6 dkg. hagyma 15 dkg. gomba 1 ek. liszt 2 dl. tejföl 1 kk. só, paprika 1 dl. fehérbor Elkészítése: Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük...

Burgonyás ponty

2013.12.21 14:15
Hozzávalók: 1 kg ponty 10 dkg vaj 80 dkg krumpli fél citrom, só Elkészítése: A pontyot kívül belül megtisztítjuk, fejét levágjuk és testét hosszában kettéhasítjuk. Ha filézett halat veszünk akkor ezek nem szükségesek. A halat újjnyi távolságokra bevagdaljuk. A vágásokba vajdarabkát teszünk. A...

Afrika harcsa paprikásan

2013.12.21 14:13
Hozzávalók: 4 kg afrikai harcsa húsos szalonna 40 dkg hagyma őrölt paprika zöldpaprika paradicsom víz só bors fokhagyma Elkészítés: Előkészítem a halat. A húsos szalonnát megolvasztom. Amikor már ropogós a pörc, kiszedem a zsírból. A kiolvadt zsírban a felaprított hagymát megpárolom....
Tételek: 131 - 140 ból 328
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode