Cikkek archívuma
Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma
2013.12.21 14:52
Hozzávalók:
2 db vastag póréhagyma,
20 dkg krémsajt,
20 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
só, őrölt bors
Elkészítés:
A krémsajtot a vajjal meg a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, á külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét...
Citromos-fokhagymás ráksaláta
2013.12.21 14:51
Hozzávalók:
1 fej saláta,
1 citrom,
1 evőkanál mustár,
só, őrölt fehérbors,
4-5 gerezd fokhagyma,
20 dkg garnélarák (konzerv),
2 evőkanál étolaj,
2 közepes fej lila hagyma,
1 csokor citromfű
Elkészítés:
A fölforrósított olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a...
Aszpikos sonkatekercs
2013.12.21 14:49
Hozzávalók:
8 vékony szelet gépsonka,
20 dkg juhtúró,
3 evőkanál reszelt ecetes torma;
40 dkg franciasaláta,
1 evőkanál zselatinpor,
3 dl húsleves (lehet kockából is)
Elkészítés:
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába,...
Aszpikos vitaminfalatok
2013.12.21 14:47
Hozzávalók:
40 dkg zeller,
40 dkg szezonális gyümölcs (lehet konzerv is),
kb. másfél dl sűrű tartármártás,
30 dkg aszpik,
1 citrom,
só,
zeller zöld ízlés szerint.
Elkészítés:
Az aszpikkal bélelt őzgerincformát zellerlevelekkel a forma két oldalán, nem túl sűrűn feldíszítjük. Az idénynek...
Rák szilvaszósszal wokban sütve
2013.12.21 14:43
Hozzávalók:
40 dkg királyrák megtisztítva
30 dkg fekete rizstészta
1 üveg szilvaszósz
3 evőkanál chili szósz
2 evőkanál világos szójaszósz
1 fej vöröshagyma durván darabolva
6 gerezd fokhagyma szeletelve
1 db gyömbérgyökér (kb. 6 cm hosszú) julienne-re vágva
3 evőkanál szezámmag...
Avokádós rákkoktél
2013.12.21 14:42
Hozzávalók:
1 maréknyi bazsalikom
0,5 evőkanál mustár
4 evőkanál olívaolaj
0,5 db citrom leve
1 db érett avokádó
10 dkg apró rák
0,5 evőkanál tabasco
4 szál újhagyma
8 db koktélparadicsom
Elkészítés:
A citrom levét adjuk hozzá a mustárhoz. Öntsük hozzá az olívaolajat és a tabasco-t, jól...
Kagyló citrusfélékkel
2013.12.21 14:40
Hozzávalók:
30 dkg fésűkagyló
18 dkg fekete kagyló
30 dkg zöld kagyló
8 osztriga
8 barna kagyló
2,5 dl narancslé
1 dl grapefruitlé
2 kanál citromlé
2 narancs
1 grapefruit
20 dkg menta
pirospaprika
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a hártyáiktól is megtisztított citrusokat és...
Tenger gyümölcse saláta
2013.12.21 14:38
Hozzávalók:
Kagyló
Tintahal
Baby pollp
Friss garnéla
előfőzöttt garnéla
0,5 dl olivaolaj
Só
Citrom
fokhagyma
Elkészítés:
Serpenyőben az olivaolajat felmelegítem, tintahalat karikára vágom, s ezzel kezdem a piritást, majd hozzárakom a baby polipot, utána a kagylókat, a nyers garnélát. majd a...
Spagetti kagylós raguval
2013.12.21 14:37
Hozzávalók:
1/2 kagyló
4 gerezd foghagyma
5 db paradicsom
1 csomag petrezselyem
1/2 dl oliva
1 zacskó spagetti
Elkészítés:
A spagetti olivaolajos vízben megfőzöm, de nem töröm meg a tésztát.
Olivaolajon az összezúzott-összevágot foghagymát megpirítom, majd ráöntöm a kagylókat,amiből kiszedtem...
Túrós kagylósaláta
2013.12.21 14:35
Hozzávalók:
2 doboz kagylókonzerv,
35 dkg túró,
1 dl tejszín,
1,5 dl majonéz,
1 dkg só,
1 g őrölt bors,
1 fej fejes saláta,
4 db tojás.
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, tisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A fejes salátát megmossuk, a nagyobb levelekkel üvegtálakat díszítünk, a többit...
Tételek: 121 - 130 ból 328