Cikkek archívuma

Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma

2013.12.21 14:52
Hozzávalók: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, őrölt bors Elkészítés: A krémsajtot a vajjal meg a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, á külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét...

Citromos-fokhagymás ráksaláta

2013.12.21 14:51
Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 citrom, 1 evőkanál mustár, só, őrölt fehérbors, 4-5 gerezd fokhagyma, 20 dkg garnélarák (konzerv), 2 evőkanál étolaj, 2 közepes fej lila hagyma, 1 csokor citromfű Elkészítés: A fölforrósított olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a...

Aszpikos sonkatekercs

2013.12.21 14:49
Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma; 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is) Elkészítés: A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába,...

Aszpikos vitaminfalatok

2013.12.21 14:47
Hozzávalók: 40 dkg zeller, 40 dkg szezonális gyümölcs (lehet konzerv is), kb. másfél dl sűrű tartármártás, 30 dkg aszpik, 1 citrom, só, zeller zöld ízlés szerint. Elkészítés: Az aszpikkal bélelt őzgerincformát zellerlevelekkel a forma két oldalán, nem túl sűrűn feldíszítjük. Az idénynek...

Rák szilvaszósszal wokban sütve

2013.12.21 14:43
Hozzávalók: 40 dkg királyrák megtisztítva 30 dkg fekete rizstészta 1 üveg szilvaszósz 3 evőkanál chili szósz 2 evőkanál világos szójaszósz 1 fej vöröshagyma durván darabolva 6 gerezd fokhagyma szeletelve 1 db gyömbérgyökér (kb. 6 cm hosszú) julienne-re vágva 3 evőkanál szezámmag...

Avokádós rákkoktél

2013.12.21 14:42
Hozzávalók:  1 maréknyi bazsalikom 0,5 evőkanál mustár 4 evőkanál olívaolaj 0,5 db citrom leve 1 db érett avokádó 10 dkg apró rák 0,5 evőkanál tabasco 4 szál újhagyma 8 db koktélparadicsom Elkészítés: A citrom levét adjuk hozzá a mustárhoz. Öntsük hozzá az olívaolajat és a tabasco-t, jól...

Kagyló citrusfélékkel

2013.12.21 14:40
Hozzávalók:  30 dkg fésűkagyló 18 dkg fekete kagyló 30 dkg zöld kagyló 8 osztriga 8 barna kagyló 2,5 dl narancslé 1 dl grapefruitlé 2 kanál citromlé 2 narancs 1 grapefruit 20 dkg menta pirospaprika extra szűz olívaolaj Elkészítés: Egy tálba tesszük a hártyáiktól is megtisztított citrusokat és...

Tenger gyümölcse saláta

2013.12.21 14:38
Hozzávalók:  Kagyló Tintahal Baby pollp Friss garnéla előfőzöttt garnéla 0,5 dl olivaolaj Só Citrom fokhagyma Elkészítés: Serpenyőben az olivaolajat felmelegítem, tintahalat karikára vágom, s ezzel kezdem a piritást, majd hozzárakom a baby polipot, utána a kagylókat, a nyers garnélát. majd a...

Spagetti kagylós raguval

2013.12.21 14:37
Hozzávalók:  1/2 kagyló 4 gerezd foghagyma 5 db paradicsom 1 csomag petrezselyem 1/2 dl oliva 1 zacskó spagetti Elkészítés: A spagetti olivaolajos vízben megfőzöm, de nem töröm meg a tésztát. Olivaolajon az összezúzott-összevágot foghagymát megpirítom, majd ráöntöm a kagylókat,amiből kiszedtem...

Túrós kagylósaláta

2013.12.21 14:35
Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g őrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás. Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, tisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A fejes salátát megmossuk, a nagyobb levelekkel üvegtálakat díszítünk, a többit...
Tételek: 121 - 130 ból 328
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>