Cikkek archívuma

Epres jeges tea

2013.12.21 18:16
Hozzávalók: 10 teáskanál fekete tea 6 dl víz 10 dkg eper 8 evőkanál eperszörp 1 citrom (leve) mentalevelek jégkockák Elkészítés: A teát a vízzel felforraljuk, és kb. 2-3 percig főzzük, majd kihűtjük, és belekeverjük az eperszörpöt meg a citrom levét. A poharakat félig töltjük jégkockákkal,...

Citromos-narancsos tea

2013.12.21 18:15
Hozzávalók: 7,5 dl erős tea 2 evőkanál cukor 1 dl narancslé 5 cl citromlé 1 evőkanál narancs reszelt héja Elkészítés: A teát a cukorral meg a narancs- és a citromlével összekeverjük. Tűzre tesszük, összemelegítjük, de nem forraljuk föl. Tűzálló csészékben, forrón kínáljuk, tetejüket...

Teapuncs

2013.12.21 18:13
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 1 dl rum,  2 dkg fekete tea, 2 tojássárgája   Előkészítés: A teafüvet 1 liter forrásban lévő vízzel leöntöm, befedem, és 5 perc múlva leszűröm. Elkészítés: A tojássárgáját a cukorral kikeverem, hozzáöntöm a forró tea felét, és kis lángon addig főzöm, amíg kissé...

Különleges Brazil Tea

2013.12.21 18:12
Hozzávalók: 4 teáskanál zöld tealevél 4 teáskanál darált dió 4 teáskanál porcukor 1,2 dl rum   Előkészítés: 4 csészébe egy-egy teáskanál darált diót és ugyanannyi porcukrot teszek, majd erre ráöntök 3 cl rumot. A zöld teát 6 dl vízzel leforrázom, és 4 percig hagyom állni. Elkészítés: Az...

Sonkakrémes falatok

2013.12.21 15:18
Hozzávalók: 4 db kifli, közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 30 dkg füstölt, főtt sonka, 1 dl tejföl, 1 evőkanál almaecet, só, őrölt bors és szerecsendió, 4 db kemény paradicsom Elkészítés: A hagymát fölaprítjuk és a vajon üvegesre, pároljuk. A sonkából 5 dekányit gyufaszálnyi...

Körözöttel töltött zöldpaprika

2013.12.21 15:17
Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evőkanál sör A tálaláshoz: 1 doboz ringli Elkészítés: A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára...

Kolbásszal töltött sertéskaraj

2013.12.21 15:15
Hozzávalók: kb. 80 dkg-os rövidkaraj, 1 evőkanál só, kb. 20 dkg füstölt kolbász (a karaj hosszúságának megfelelő), 4 evőkanál étolaj Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk;' majd hosszú; éles késsel hosszában fölszúrjuk. Akkora vágást készítünk, amelybe az előzőleg megfagyasztott kolbászt...

Juhsajt fűszeres olajban

2013.12.21 15:13
Hozzávalók: 50 dkg juhsajt, 2-3. csilipaprika, 1 ágacska rozmaring, 3-4 babérlevél, 6-8 fokhagymagerezd, l kiskanál fekete bors, kb. 2-3 dl olívaolaj, 1 evőkanál só Elkészítés: A juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel váltakozva egy megfelelő méretű, . jól záródó üvegbe...

Falatkák kétféle sajttal

2013.12.21 14:54
Hozzávalók: 4 kifli, 10 dkg vaj, 15 dkg gonda sajt, 15 dkg ementáli sajt, 1 kisebb jégretek, 20 dkg nagyon apró csemegeuborka Elkészítés: A kifliket karikára vágjuk és vajjal vékonyan megkenjük. A sajtokat fél centi vastag szeletekre vágjuk, és pogácsaszaggatóval a kiflikarikákkal megegyező...

Füstölt sajttal töltött paradicsom

2013.12.21 14:54
Hozzávalók: 4 db nagyobb, kemény paradicsom; 15 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt, füstölt sajt, 1 dl tejföl, 1 evőkanál kapribogyó, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 1 csokor snidling Elkészítés: A juhtúrót a tejföllel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt, füstölt sajtot, a...
Tételek: 111 - 120 ból 328
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>