Cikkek archívuma
Epres jeges tea
2013.12.21 18:16
Hozzávalók:
10 teáskanál fekete tea
6 dl víz
10 dkg eper
8 evőkanál eperszörp
1 citrom (leve)
mentalevelek
jégkockák
Elkészítés:
A teát a vízzel felforraljuk, és kb. 2-3 percig főzzük, majd kihűtjük, és belekeverjük az eperszörpöt meg a citrom levét. A poharakat félig töltjük jégkockákkal,...
Citromos-narancsos tea
2013.12.21 18:15
Hozzávalók:
7,5 dl erős tea
2 evőkanál cukor
1 dl narancslé
5 cl citromlé
1 evőkanál narancs reszelt héja
Elkészítés:
A teát a cukorral meg a narancs- és a citromlével összekeverjük. Tűzre tesszük, összemelegítjük, de nem forraljuk föl. Tűzálló csészékben, forrón kínáljuk, tetejüket...
Teapuncs
2013.12.21 18:13
Hozzávalók:
10 dkg cukor,
1 dl rum,
2 dkg fekete tea,
2 tojássárgája
Előkészítés:
A teafüvet 1 liter forrásban lévő vízzel leöntöm, befedem, és 5 perc múlva leszűröm.
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral kikeverem, hozzáöntöm a forró tea felét, és kis lángon addig főzöm, amíg kissé...
Különleges Brazil Tea
2013.12.21 18:12
Hozzávalók:
4 teáskanál zöld tealevél
4 teáskanál darált dió
4 teáskanál porcukor
1,2 dl rum
Előkészítés:
4 csészébe egy-egy teáskanál darált diót és ugyanannyi porcukrot teszek, majd erre ráöntök 3 cl rumot. A zöld teát 6 dl vízzel leforrázom, és 4 percig hagyom állni.
Elkészítés:
Az...
Sonkakrémes falatok
2013.12.21 15:18
Hozzávalók:
4 db kifli,
közepes fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj,
30 dkg füstölt, főtt sonka,
1 dl tejföl,
1 evőkanál almaecet,
só, őrölt bors és szerecsendió,
4 db kemény paradicsom
Elkészítés:
A hagymát fölaprítjuk és a vajon üvegesre, pároljuk. A sonkából 5 dekányit gyufaszálnyi...
Körözöttel töltött zöldpaprika
2013.12.21 15:17
Hozzávalók:
4 db húsos zöldpaprika,
20 dkg juhtúró,
10 dkg vaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors, köménymag,
1 gerezd fokhagyma,
2-3-evőkanál sör
A tálaláshoz:
1 doboz ringli
Elkészítés:
A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára...
Kolbásszal töltött sertéskaraj
2013.12.21 15:15
Hozzávalók:
kb. 80 dkg-os rövidkaraj,
1 evőkanál só,
kb. 20 dkg füstölt kolbász (a karaj hosszúságának megfelelő),
4 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk;' majd hosszú; éles késsel hosszában fölszúrjuk. Akkora vágást készítünk, amelybe az előzőleg megfagyasztott kolbászt...
Juhsajt fűszeres olajban
2013.12.21 15:13
Hozzávalók:
50 dkg juhsajt,
2-3. csilipaprika,
1 ágacska rozmaring,
3-4 babérlevél,
6-8 fokhagymagerezd,
l kiskanál fekete bors,
kb. 2-3 dl olívaolaj,
1 evőkanál só
Elkészítés:
A juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel váltakozva egy megfelelő méretű, . jól záródó üvegbe...
Falatkák kétféle sajttal
2013.12.21 14:54
Hozzávalók:
4 kifli,
10 dkg vaj,
15 dkg gonda sajt,
15 dkg ementáli sajt,
1 kisebb jégretek,
20 dkg nagyon apró csemegeuborka
Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk és vajjal vékonyan megkenjük. A sajtokat fél centi vastag szeletekre vágjuk, és pogácsaszaggatóval a kiflikarikákkal megegyező...
Füstölt sajttal töltött paradicsom
2013.12.21 14:54
Hozzávalók:
4 db nagyobb, kemény paradicsom;
15 dkg juhtúró,
10 dkg reszelt, füstölt sajt,
1 dl tejföl,
1 evőkanál kapribogyó,
1 evőkanál mustár,
só, őrölt bors,
1 csokor snidling
Elkészítés:
A juhtúrót a tejföllel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt, füstölt sajtot, a...
Tételek: 111 - 120 ból 328