Cikkek archívuma
Ananászbólé
2013.12.21 18:29
Hozzávalók:
0,5 kg-os darabos ananászkonzerv,
0,5 l dobozos ananászlé,
1 dl rum,
7 dl édes fehérbor,
1 kis üveg száraz pezsgő,
5 dl szódavíz.
Elkészítés:
Az ananászkonzervet a levével együtt egy mély üvegtálba öntjük, az ananászlével, rummal és az édes fehérborral összekeverjük. A tálat 3...
Citromos-teás bólé
2013.12.21 18:29
Hozzávalók:
7 kávéskanál fekete teafű,
1 l víz,
3 evőkanál barna kandiscukor,
1 citrom,
3 üveg száraz pezsgő
Elkészítés:
Előző nap leforrázzuk a teafüvet 1 l vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. A teát leszűrjük, feloldjuk benne a kandiscukrot, majd hagyjuk kihűlni. A tea felét jégkocka...
Bólé vegyes gyümölcsökből
2013.12.21 18:28
Hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt,
20 dkg őszibarackbefőtt,
15 dkg eper,
15 dkg ribizli,
1 dl konyak,
1 dl Marascino likőr,
7 dl száraz fehérbor,
7 dl száraz pezsgő.
Elkészítés:
A befőtteket bólétálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort,...
Bólé
2013.12.21 18:27
Hozzávalók:
1 üveg édes vörösbor
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, citromhéj, vagy filteres forralt bor fűszer)
1 doboz darabolt ananászkonzerv,
1 cs szárított füge,
1 cs datolya,
2-3 banán,
1 üveg pezsgő (szollóízű gyerekpezsgő)
(narancs, mandarin)
Elkészítés:
1 üveg édes vörösborból a...
Hagyma tea
2013.12.21 18:24
Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
1 l víz
1 ek szárított kamilla
3 ek barnacukor
méz
Elkészítés:
Mossuk meg a hagymákat és héjastól daraboljuk fel, főzzük 3 percig 1 l vízben. Tegyük bele a kamillát pirítsuk meg a barnacukrot és öntsük fel a főzettel.
5 percig hagyjuk állni. Szűrjük le és mézzel...
Narancsos-fahéjas tea
2013.12.21 18:22
Hozzávalók:
1 liter víz
3 narancsízű filteres tea
1 / 2 csésze barna cukor
2 csésze almabor
1 1 / 2 csésze világos rum
8 fahéj
3 kávéskanál vaj
Elkészítése:
Öntsük a vizet egy nagy edénybe és forraljuk fel.
Vegyük le a tűzről és tegyük bele a teafiltereket 5 percre.
Takarjuk le.
Vegyük ki a...
Teakoktél
2013.12.21 18:20
Hozzávalók:
4 tasak bármilyen erős, aromás tea,
4 evőkanál sherry brandy,
1 citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
kis darabka egész fahéj,
10 szem szegfűszeg,
cukor (ízlés szerint),
jégkockák.
Elkészítés:
Teáskannába szórjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget, és...
Orosz tea
2013.12.21 18:19
Hozzávalók:
2,5 dl tea
1 evőkanál vodka
1 kockacukor
1 cseresznyebefőtt
Elkészítés:
A cukrot és a vodkát csészébe tesszük, és a meleg teát ráöntjük. A cseresznyével díszítjük.
Tea indiai módra
2013.12.21 18:18
Hozzávalók:
1-1 kávéskanál őrölt fahéj és kardamommag
3 szegfűszeg
5 dl víz
3 kávéskanál teafű
Elkészítés:
Teáskannába tesszük a fahéjat, a szegfűszeget és a hámozott kardamommagot. Lábasban vizet forralunk, belerakjuk a teafüvet, és 2 percig állni hagyjuk, közben kevergetjük. A teát a...
Jeges tea
2013.12.21 18:17
Hozzávalók:
1 citrom (leve)
1 felszeletelt citrom
12 teáskanál fekete tea
6 dl forró víz
cukor
jégkockák
Elkészítés:
A vízben két-három percig forraljuk a teafüvet, majd a cukorral meg a citrom levével ízesítjük, és kihűtjük. 4 poharat 2/3-ig megtöltünk jégkockával, ráöntjük a leszűrt teát,...
Tételek: 101 - 110 ból 328