Cikkek archívuma
Málnás nektarinsörbet
2013.12.22 17:30
Hozzávalók:
3 nektarin,
20 dkg gurulós málna,
3 evőkanál folyékony méz,
1,5 dl frissen préselt almalé,
fél citrom,
néhány citromfű levél a díszítéshez
Elkészítés:
A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Félbevágjuk, a magját kivesszük, a húsát apró kockákra...
Kivisörbet
2013.12.22 17:28
Hozzávalók:
2 gombóc kivifagylalt
1 evőkanál száraz tokaji szamorodni
1,5 dl szódavíz
1 teáskanál citromlé
2 jégkocka
Elkészítés:
A poharakba beletesszük a fagylaltot és a jégkockákat, majd a borral, a citromlével és a szódavízzel feltöltjük, ezután rögtön tálaljuk.
Keserű csokoládé-sörbet
2013.12.22 17:26
Hozzávalók:
4 dkg jó minőségű keserű kakaópor
10 dkg cukor
12,5 dkg jó minőségű keserű csokoládé (70 %)
1 tk eszpresszó (ha nincs, nescafé is megteszi)
1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy lábasban 2,5 dl vízből és a cukorból szirupot főzök (kevergetés nélkül összeforralom, amíg a cukor...
Grapefruit-sörbet 2.
2013.12.22 17:25
Hozzávalók:
0,5 liter forró víz,
8 dl grapefruit lé,
2 teáskanál zselatin,
2 evőkanál hideg víz,
4 dl méz,
1 egész citrom leve,
csíkokra vágott, cukrozott narancshéj.
Elkészítés:
Lágyítsuk meg a zselatint hideg vízben. Adjuk hozzá a forró vizet és a mézet. Addig keverjük, míg...
Grapefruit-sörbet
2013.12.22 17:23
Hozzávalók:
2 gombóc grapefruit-fagylalt (vagy citromfagylalt)
0,5 dl frissen kipréselt grapefruit-lé (vagy juice)
1,5 dl szódavíz
2 jégkocka
Elkészítés:
A poharakba beletesszük a fagylaltot és a jégkockát, majd rátöltjük a gyümölcslevet és a szódavizet. Azonnal tálaljuk.
Friss szőlő sörbet
2013.12.22 17:22
Hozzávalók:
1 kg friss, ízletes szőlő, kimagozva
60 ml víz
45 g cukor
30 ml kukoricaszirup vagy glükóz (lásd lejjebb)
ajánlott: 4-6 ek. (60-90 ml) rozé bor
Elkészítése:
Tedd a szőlőt és a vizet egy nagyobb edénybe. Fedd le és időnként megkeverve addig főzd, amíg a szőlők megpuhulnak. Vedd le...
Mézes epersörbet
2013.12.22 17:21
Hozzávalók:
5 dl földieper,
2 db citrom,
2 dl méz,
4 dl víz,
1 db tojásfehérje.
Elkészítés:
A szitán áttört epret összekeverjük a citromlével, a vízzel és a mézzel, majd több óráig pihenni hagyjuk, hogy jól összeérjen. Tegyük a mélyhűtőbe, és amikor elkezd megfagyni, hozzákeverjük a...
Erdei gyümölcsös sörbet
2013.12.22 17:21
Hozzávalók:
2-3 csésze friss
érett szeder
málna
eper
ribizli vegyesen
citrom
méz
Elkészítés:
A gyümölcsöket fél citrom levével turmixold össze. Adj hozzá 2-3 evőkanál mézet – ízlés szerint – és tedd műanyag tálba. Fedővel letakarva, helyezd a mélyhűtőbe, legalább 5 órára. Amikor a széle...
Gyömbéres mangó-őszibarack sörbet
2013.12.22 17:19
Hozzávalók:
1 diónyi gyömbér (kb.)
7 őszibarack
2 mangó
5-6 kanál nádcukor
csipetnyi fahéj
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket és a meghámozott gyömbért a cukorral és a fahéjjal ízesítem, a turmixolom, majd a hűtőben pihentettem. Amint eléggé lehűlt, mehetett a fagyi-gépbe, és...
Epersörbet
2013.12.22 17:18
Hozzávalók:
30 dkg eper
1 evőkanál frissen csavart citromlé
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd a citromlével turmixoljuk. A citromhéjat beleszórjuk, a mézzel édesítjük. Egy műanyag tálba öntjük, lefedjük, és a mélyhűtőbe állítjuk. Kb. 4...
Tételek: 11 - 20 ból 328