Zöldségrétes

2013.12.03 16:52

Hozzávalók

 

  • 1 csomag 4 darabos réteslap
  • 2 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg gomba
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • borsikafű
  • bors
  • olaj

Elkészítés
A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. A megtisztított répát, karalábét kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Összekeverjük a zöldségeket, meghintjük liszttel, hozzáteszünk 1 tojást, a kockákra vágott sajtot, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, majd sóval, borssal, Borsika fűvel ízesítjük. A zöldséges masszát fél óráig állni hagyjuk. Közben a réteslapokat szétszedjük, nedves konyharuhára fektetjük. Olajjal megkenjük, kettőt-kettőt egymásra helyezünk. Középre hosszában felhalmozzuk rá a tölteléket, majd feltekerjük a tésztát. A maradék egy tojást felverjük, megkenjük vele az összetekert tészta tetejét, majd betesszük a rétest a sütőbe és arany barnára sütjük.