Tormás sonkatekercs
Hozzávalók:
- 2,5 dl. húsleves
- 1 ek. zselatin
- 15 dk. vékonyra szeletelt gépsonka
- 15 dkg. juhtúró
- 2 ek. reszelt torma
- 1 ek. tejföl
- csipetnyi cukor, só
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 db. paradicsom
Elkészítése:
A hideg húslevest a zselatin porral állandó keverés közben forráspontig hevítjük. Ha kihűlt hűtőszekrénybe megdermesztjük. Az aszpikot apróra vágjuk, és lapos tányéron szétterítjük. A túrót összekeverjük a sóval, cukorral, tormával és a tejföllel. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormás krémmel, felcsavarjuk, és az aszpikra rakjuk. A tekercsek két végét és a tetejét tormakrémmel bekenjük, apróra vágott petrezselyemzölddel, és paradicsomdarabkákkal díszítjük.