Töltött padlizsán
Hozzávalók:
4 padlizsán
1 hagyma
1 zöldpaprika
1 chili paprika
200 g vagdalt borjúhús
200 feta sajt
1 fokhagymagerezd
só
bors
cayenne bors
olívaolaj
Elkészítés:
Vágjuk félbe a padlizsánokat, majd kanál segítségével szedjük ki a belsejét, úgy hogy a padlizsán húsát a töltelékhez még felhasználjuk.
A padlizsán húsát, amit kiszedtünk vágjuk kis kockákra, és adjuk hozzá darált marhahúshoz.
A fél padlizsánokat sózzuk meg és lefelé fordítva hagyjuk 15-20 percig.
Vágjuk fel a paprikát (vigyázzunk a magjaira, tisztítsuk ki alaposan) és a hagymát kis kockákra, aprítsuk fel a fetasajtot, az erős paprikát és a fokhagymát is, majd keverjük össze a padlizsán hússal és a darált marha hússal.
Fűszerezzük sóval, borssal.
Vigyázz a fetasajt sós!
Töltsük meg a masszával a padlizsánokat, öntsünk rá olívaolajat és süssük ki.