Tengeri halfilé rizzsel
Hozzávalók:
- 1/2 tengeri halfilé,
- 30 dkg rizs,
- 1,5 dl tej,
- ételízesítő,
- bors, bazsalikom,
- fokhagyma, petrezselyemzöld,
- mandarin, savanyú
- uborka, paradicsom
Elkészítés:
A hideg tejbe belekeverjük a delikátot, borsot, bazsalikomot, az apróra vágott fokhagymát, összekeverjük, majd egy nagy serpenyőbe helyezzük, aztán beletesszük a halfilét, kb. 15 percig nagyon lassú lángon pároljuk a lefedett serpenyőben. A rizst fokhagymás, petrezselyemzöldes vízben megfőzzük. Tálaláshoz ajánlott egy nagy lapos tányér egyik oldalára a rizst kiönteni, a másik felére a halat elhelyezni. A rizst körbevenni a szétszedett mandarin cikkekkel, a tetejére a 8* ba bevágott paradicsomot elhelyezni, és a halat pedig a 4* be vágott uborkákkal körberakva díszítjük.