Tárkonyos kacsasült újburgonyával spenótlevèllel

2013.12.21 10:40

Hozzávalók:

1 konyhakèsz kacsa
5-6 db újburgonya ( / fõ)
10 levèl spenót / fõ

friss tárkony
friss petrezselyem
vöröshagyma

Elkészítés:

a kacsát megtisztítom
szètszedem ( a mellre, a combokra, a szárnyakra lesz most szüksèg)
egy nagy (34*35 cm) àtmèrû lábasba teszek 4 ek. zsírt, belepakolom a kacsát, majd felöntöm 4-5 dl vízzel.
megsózom, lefedem, majd mâsfèl órán keresztül a tûzön hagyom, de vigyázok meg ne ègjen.
fèl órával a kacsa elkèszülte elõtt megtisztítom az újburgonyát( csak kapargatással, èrdemes gyakran kezet mosni közben mert kèpes nagyon erõsen beszìnezni a bõrünket az újburgonya hámlèkony hèja) ès eközben szórom a târkonyt a kacsára.Nagyon alaposan többször is átmosom
a kisebb szemeket egyben hagyom a nagyobbakat kètfelè vágom,egy lábasba teszek egy kevès zsírt, beleteszem a burgonyát, lefedem, ès hagyom a saját levèbem megpârolódni. olyan gyenge mèg, hogy nem szabad alá vizet önteni, mert pèp lesz belõle.
gyorsan elkèszül, ezèrt nem èrdemes magára hagyni, kevergetni sem szabad, csakis rázogatni a lábast, mikor megpuhult, leveszem a fedõjèt, ès egy kicsit megpirítom.Csak ekkor sózom ès szórom meg petrezselyemmel illetve egy pici tárkonnyal. Nagyjából egyidõben fog elkészülni mindkèt fõ alkotóelem.
Már csak a spenót van hátra: a hagymàt apró kockákra vágom, ès a spenót leveleivel együtt megdinsztelem
mikor megfonnyadt a spenót, elkèszültünk, már csak csinosan el kell rendezni a tányèron.


 


Készíts ingyenes honlapot Webnode