Sörös kacsa tárkonnyal-kakukkfűvel
Hozzávalók:
2 db némakacsa
1 cs szárnyas fűszerkeverék
2 kk flekken fűszer
csipet kakukkfű
csipet tárkony
őrölt bors
őrölt kömény
3 ek olívaolaj
2 dl sör
só
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a kacsákat.
Keverjük össze a fűszereket 2 ek olajjal.
A kacsákat alaposan dörzsöljük be kívül-belül a fűszerrel, és tegyük hűtőbe 24-36 órára.
Kacsasütőtálba tegyünk 1 ek olajat, 2 dl sört, erre fektessük a kacsákat. 45 percig 150 fokon süssük lefedve.
Fordítsuk meg a kacsákat, és süssük 30 percig, szintén 150 fokon.
Ismét fordítsuk meg, közben locsoljuk meg a szaftjával.
Emeljük a hőfokot 170 fokra, és ismételjük meg a műveletet, 2x45 percben.
Ha a hús megpuhult, (gyakorlatilag ennyi idő elég), vegyük le a tál tetejét, és süssük 200 fokon pirosra a kacsákat.
Többször forgassuk át, és közben locsoljuk a szaftjával.