Sonkás-sajtkrémes sajttekercs
Hozzávalók:
30 dkg trappista sajt
15 dkg sonka vagy főtt füstölt tarja
4 db tojás
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ecetes torma
só
őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük. A sonkát ledaráljuk. A tojásokat lereszeljük vagy villával összetörjük,elkeverjük a mustárral. Ízesítjük sóval,borssal. A darált sonkát elkeverjük a tormával. A sajtot mikroban /vagy forró vízben/ megolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a sonkás majd a tojásos krémmel. Felgöngyöljük,szorosan alufóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük 1-2 órára szeletelés előtt. Ezt a receptet húsvétkor lehet megcsinálni, de kiváló szilveszterre, bulikra is, akár hétvégekre.