Sajtos pulykamell tekercs
Hozzávalók:
- 50 dkg. pulykamell filé
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg. margarin
- 3 dl. tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiverjük, és leöntjük a tejbe áztatott, zúzott fokhagymával. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a margarint, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és alaposan kikeverjük. A leitatott hússzeletek szélére halmozzuk a tölteléket, majd a két végét visszahajtva feltekerjük. A tekercseket óvatosan lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban jól átsütjük. Párolt rizzsel, vagy hasábburgonyával tálaljuk.