Sajtos pulykamell tekercs

2013.12.20 18:12

Hozzávalók: 

  • 50 dkg. pulykamell filé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg. margarin
  • 3 dl. tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj

Elkészítés:

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiverjük, és leöntjük a tejbe áztatott, zúzott fokhagymával.  A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a margarint, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és alaposan kikeverjük.  A leitatott hússzeletek szélére halmozzuk a tölteléket, majd a két végét visszahajtva feltekerjük. A tekercseket óvatosan lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban jól átsütjük. Párolt rizzsel, vagy hasábburgonyával tálaljuk.